Elevii reghineni, la Concursul Internațional de Protocol și Comunicare Budapesta

Primăria și Consiliul Local Reghin au aprobat finanțarea necesară deplasării delegației de elevi de la Liceul Tehnologic „Lucian Blaga” la Budapesta, pentru a participa la Concursul Internațional de Protocol și Comunicare.
Concursul a ajuns la ediția a VII-a și este organizat de Universitatea Metropolitan din Budapesta.
Universitatea din Budapesta are o tradiție de 7 ani în lansarea și organizarea acestui concurs destinat instituțiilor de învățământ cu predare în limba maghiară din Ungaria și de peste hotare, astfel încât în anul acesta a lansat invitația și către Liceul Tehnologic „Lucian Blaga”.
Delegația reghineană va avea în componență un număr de 5 elevi și 1 cadru didactic însoțitor. Colegiul gazdă va asigura cazarea și masa.
„Participarea la a VII-a ediție la concursul internațional de „Protocol și diplomație” este o provocare cu atât mai mare cu cât celelalte echipe au în curriculumul lor școlar această materie, mulți au posibilitatea de a-și însuși cunoștințele chiar la sediul Uniunii Europene – având practică anuală acolo, în comparație cu elevii noștri care învață materia necesară la concurs după ore. Firește, elevii participanți la acest concurs își dau seama că aceste cunoștințe vor fi folositoare pe viitor, atunci când vor ieși în „viața reală” , de aceea își dau silința în dobândirea și consolidarea cunoștințelor pe parcursul orelor de pregătire, fiind motivați și de faptul că elevii din anii anteriori, întotdeauna au venit acasă cu premii speciale”, a declarat Reichemberger Iringó, profesor de turism.

Imola Grama

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.