Elevii Școlii Gimnaziale Nr. 7 din Tîrgu Mureș, un model pentru celelalte școli.

Elevii Școlii Gimnaziale nr. 7 din Tîrgu Mureș sunt recunoscuți nu numai pentru rezultatele remarcabile pe care le au la învățătură și participarea la diferite concursuri (au câștigat 20.000 de euro la Olimpiada Kaufland, bani cu care au dotat toate clasele), ci și pentru priceperea lor în ale gătitului și antreprenoriatului.

„Prăjituri, jucării, cărți, limonadă, sucuri”, cam asta au avut de vânzare elevii Școlii Gimnaziale Nr. 7 din Tîrgu Mureș, care au organizat pentru al 5-lea an consecutiv un „Festival al Primăverii” cu vânzare atât pentru trecători, cât și pentru elevi și profesori, iar la final și-au vândut produsele în piață, unde se pare că au avut mare succes.

„Prăjiturile au fost făcute de către elevi și părinți și sunt foarte gustoase”,  a spus profesoara de engleză şi religie Ilinca Moldovan (consilier educativ al școlii), dar și una dintre coordonatoarele evenimentului. Evenimentul s-a desfășurat ieri, 22 mai, iar banii strânși vor rămâne elevilor pentru a-i gestiona în clasă după bunul plac.

Din declarațiile elevilor am aflat că unii dintre ei vor să cumpere „sisteme audio”, după ce în anii trecuți clasele au fost dotate cu videoproiectoare și table magnetice.

Inițiatorul evenimentului este chiar directorul școlii Kortesi Sandor.

Școala Gimnazială nr. 7, o școală model

Trebuie precizat faptul că Școala Gimnazială Nr. 7 a câștigat 20.000 de euro la Olimpiada Kaufland, fiind a treia școală din oraș care a câștigat în urma activităților făcute. Cu acești bani s-au cumpărat videoproiectoare și table magnetice în aproape toate sălile de clasă.

Un nou festival în pregătire, vineri

Pe lângă Festivalurile Primăverii (organizat în fiecare primăvară) și al Toameni, la Școala Gimnazială se mai organizează Festivalul Copilăriei (prima ediție având loc în anul 2015), festival care îi reunește atât pe elevii cei mai mici, clasa pregătitoare, cât și pe veteranii școlii, elevii clasei a VIII-a.

Spectacolul se va desfășura pe scena Sălii Festive a Liceului Tehnologic “Constantin Brâncuşi” Tîrgu Mureş și va angrena pe scenă fiecare clasă a Gimnaziului.

Mai multe detalii despre acest eveniment veți putea citi în ediția de luni a săptămânalului Punctul.

Titi Dălălău 

Comentează cu Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.