Elevii talentați, invitați la concursul „Un condei numit Fair-Play”

Elevii între 7 și 18 ani din toată țara sunt invitați să se înscrie, până în data de 14 iunie, la concursul național de literatură și jurnalism sportiv „Un condei numit Fair-Play”, organizat de Comitetul Olimpic și Sportiv Român prin Academia Olimpică Română (AOR), în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale.

Potrivit unei adrese postate pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean Mureș, concursul are 3 secțiuni – poezie, proză (ficțiune) și cronică/reportaj sportiv, pe 3 categori de vârstă (7-10 ani, 11-14 ani, 15-18 ani), iar lucrările selectate la faza județeană intră apoi în atenția unui juriu național.

Anul trecut, la cea de a XVIII-a ediție a concursului, în etapa națională au intrat 315  lucrari provenite de la 101 unități de învățământ din 23 de județe, între care și Mureșul, premiile fiind oferite în cadrul unei gale care a avut loc la Casa Olimpică din București de personalități sportive și culturale, între care s-au numărat Simona Amânar, Ionela Tîrlea și Laura Carlescu Badea. Elevii din Mureș au primit atunci 9 premii.

Concursul „Un condei numit Fair-Play” este cuprins în calendarul concursurilor școlare ale Ministerului Educației Naționale desfășurate la nivel național.

Comentează cu Facebook