Elevii târgumureșeni, fascinați de Pisică la Muzeul de Ştiinţele Naturii Tîrgu Mureș

Leo, mângâiat de copii

Vineri dimineața, Muzeul de Ştiinţele Naturii a continuat seria întâlnirilor cu elevii în cadrul activității de pedagogie muzeală „Şcoala de vară la muzeu”.
În cadrul activităților, prof. Daniela-Ramona Botoş a prezentat copiilor, în Sala de activităţi de pedagogie muzeală, cu ajutorul unui pawer-point „Pisica”. Astfel, elevii au putut observa cu ajutorul imaginilor și a explicațiilor, diferitele rase de pisici, au aflat despre despre Felidele – o familie de mamifere carnivore digitigrade, cu corpul zvelt, mlădios, gâtul scurt, capul aproape rotund, botul scurt, cu coada lungă și cu gheare retractile, din care fac parte pisicile, tigrii, leoparzii și leii.
Ineditul lecției a fost prezența la Muzeu a unei pisici vii, și anume motanul Leo, pe care copiii l-au putut mângâia și studia.
A doua parte a atelierului a constat în construirea unei căsuțe din carton pentru pisica Leo, copiii confecționând căsuța pe care au ornat-o cu floricele, gard și chiar au pictat-o.
„Mi-a plăcut extreme de mult la Muzeu, aș vrea tare mult să am și eu o pisică acasă”, a spus Maria, o fetiță prezentă la atelier.

Atelierul de pedagogie muzeală continuă cu tema  „Iepurele”
Dată: vineri, 20 iulie 2018.
Interval orar: orele 10,00-12,00.
Locaţie: Sala de activităţi de pedagogie muzeală (Muzeul de Ştiinţele Naturii, strada Horea nr. 24).
Descrierea activităţilor: cunoaşterea unui mamifer din colecțiile muzeului – iepurele de câmp; „confecționarea” unui iepure.
Coordonatori: Sinka-Balogh Zoltán – restaurator, Sorina Oprea – conservator.
Nr. de locuri: 24.

Redacția

Comentează cu Facebook