”Este mai bine să plângi în sala de antrenament, ca să zâmbești în timp ce lupți în competiție și nu invers!”- Andrei Victor Păcurar

Concursul Național de Lupte s-a desfășurat în perioada 7-20 octombrie în complexul sportiv Iftimie Ilisei din Medgidia. Au participat peste 1000 de copii (9-11 ani) și Juniori mici (12-13 ani), fete și băieți.

Municipiul Reghin a fost reprezentat la această competiție de 4 copii: Lucas Moldovan, Rareș Bucur, Mario Doczi, Darius Horváth si 3 juniori mici Andrei Victor Păcurar, Darius Sas, David Tamás din cadrul secției de Lupte a C.S.S. REGHIN, pregătiți și coordonați de prof. PERES MIKLOS.

După meciuri aprig disputate tinerii luptători din Reghin au obținut următoarele rezultate sportive : Rareș Bucur loc III și medalia de bronz, Mario Doczi loc III și medalia de bronz, Darius Horváth loc II și medalia de argint, Darius Sas loc III și medalia de bronz, David Tamás loc III și medalia de bronz și Andrei Victor Păcurar loc I și medalia de aur devenind campion al României.

Un bilanț final foarte eficient: 6 medalii din 7 sportivi participanți. De menționat faptul că și Lucas Moldovan a fost aproape de obținerea unei medalii.

Deasemenea unul dintre cele mai spectaculoase meciuri a fost în cadrul categoriei 38 kg, în care campionul de anul trecut Darius Sas l-a întâlnit pe campionul de anul acesta al categoriei Andrei Victor Păcurar, ambii componenți ai CSS REGHIN.

”C.S.S. REGHIN este de anul trecut, când a devenit campion al României pe echipe, un club respectat în România prin prisma rezultatelor sportive deosebite obținute. Cluburi titrate, cu 3 până la 5 antrenori și un număr de peste 100 de sportivi antrenați, s-au clasat în urma C.S.S. REGHIN. Putem preciza cu tărie că pepiniera viitorilor campioni în competițiile majore internaționale este și la Reghin. Aceasta datorită bunei selecții și pregătirii profesioniste a tânărului și inimosului prof. antrenor Peres Miklos, sprijinit și de părinți ai sportivilor” a declarat tatăl campionului, Alin Romulus Păcurar, triplu medaliat la Campionatele Europene de lupte libere (o dată cu argint și de două ori cu bronz), triplu campion balcanic, președintele Asociației „Sportul pentru Toți” din Reghin, Maestru Emerit al Sportului, premiat cu distincția prezidențială “Meritul Sportiv clasa a I” în grad de Cavaler și cu Placheta de Aur, de Federaţia Internaţională de Lupte (1987).

Anul acesta, după 35 de ani, C.S.S. REGHIN a avut doi sportivi care au participat la Campionatele Europene și Balcanice. Este vorba de Biblia Robert Jr. care a și cucerit recent medalia de bronz la Campionatele Balcanice și Andrei Victor Păcurar un merituos loc IV. la grupa de vârstă 15 ani (el având 13). Dealtfel ,Andrei Victor Păcurar este din 04.11.2018. component al Centrului Olimpic de Lupte Libere juniori (U15) din Tg. Mureș.

Întrebându-l pe proaspătul Campion Național despre valoarea competiției desfășurate, acesta a precizat:

”După 2 medalii de bronz și una de argint a venit și medalia de aur și titlul de campion național! Mi-am dorit foarte mult acest titlu și am învățat un lucru important, acela ca este mai bine să plângi în sala de antrenament, ca să zâmbești în timp ce lupți în competiție și nu invers! I-am spus tatălui meu că îl iubesc și i-am mulțumit că m-a adus la acest minunat sport olimpic, Lupte. “

                                                                       GRAMA IMOLA

Comentează cu Facebook