Excelența a fost premiată

exceletntaElevii olimpicii şi sportivii de excepţie ai municipiului Reghin au fost premiați într-o ceremonie solemnă care s-a desfășurat vineri, 21 decembrie, la Casa de Cultură ,,Eugen Nicoară”. Evenimentul, a fost organizat de Rotary Club Reghin și a inclus și un concert susţinut de Ioan Bocşa şi Ansamblul de muzică tradiţională românească „Icoane”

Cine sunt excelenții

Georgiana Stuparu de la Gimnaziul de Stat „Augustin Maior” (menţiune la olimpiada naţională de geografie), Adina Pescăruş, de la Grupul Şcolar „Lucian Blaga” (menţiune la olimpiada naţională de biologie), Ionela Dumbravă, de la Grupul Şcolar „Petru Maior” (menţiune specială la Olimpiada naţională de chimie), Moldovan Cristina din cadrul Grupului Şcolar „Lucian Blaga” ( locul I la Olimpiada Naţională de limba germană), Dan Alexandru elev al Grupului Şcolar „Petru Maior” (Medalie de Bronz la Olimpiada Naţională de Informatică), Ştefana Şerban de la Grupul Şcolar „Petru Maior”, (locul I la Olimpiada Naţională de Matematică), Adriana Boga (campioană mondială la Karate) și Mihnea Ognean (Campion Mondial şcolar la şah) au fost chemați pe scenă de Ovidiu Ilisan (membru Rotary) și au primit din mâna lui Mircea Oltean (preşedinte fondator Club Rotary Reghin) câte o diplomă de excelență. Desigur premiații au beneficiat si de o sumă de bani.

“Proiectul se numeşte „Premiază excelenţa” și dorim să aibă o frecvenţă cel puţin anuală…Vom descoperi în continuare şi alte zone unde se întâmplă lucruri deosebite care fac să crească prestigiul Reghinului, al judeţului şi chiar al ţării”, a declarat omul de afaceri Mircea Oltean.

Recital Ioan Bocșa

Recitalul care a urmat după premiere a avut două părţi, așa cum a ținut să precizeze Ioan Bocșa de la început. Prima parte s-a derulat sub genericul „Praguri”, cu producţii muzicale ce însoţesc ciclurile trecerii omului prin viaţă: naşterea, munca câmpului, cătănia, căsătoria, înmormântarea. Cea de-a doua parte a spectacolului a inclus colinde din Transilvania.

O parte dintre spectatorii care au umplut sala au plătit pentru invitațiile care le-au permis accesul în sală suma de 100 de lei, bani ce au fost folosiți pentru premiile olimpicilor.

Emeșe Ardelean

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.