Exerciţiu de alarmare pentru verificarea capacităţii de reacţie şi de intervenţie a structurilor pentru situaţii de urgenţă

alarmare

Potrivit scenariului exerciţiului ,,Seism 2016,, în această dimineaţă, în zona Vrancea, s-a produs un cutremur major, cu magnitudinea de peste 7 grade Richter, care a afectat oraşele Bucureşti şi Iaşi. Structurile I.S.U. din toată ţara au fost alertate şi au trecut la planul ROŞU de intervenţie, care presupune ca întreg personalul să se prezinte la unitate.
Efectivele I.S.U. din judeţele care nu au fost afectate de seism vor pleca spre Bucureşti şi Iaşi.
Pentru asigurarea intervenţiei în zonele afectate, în sprijinul structurilor I.G.S.U., au fost mobilizate şi efective ale Poliţiei Jandarmeriei şi ale Inspectoratului General de Aviaţie al MAI.
Exerciţiul ,,Seism 2016,, se desfăşoară sub coordonarea DSU şi are ca scop verificarea capacităţii de reacţie şi de intervenţie a structurilor pentru situaţii de urgenţă, timpul necesar mobilizării unor capabilităţi suplimentare, modul de implementare a procedurilor de coordonare adoptate în acest an, precum şi identificarea şi remedierea eventualelor deficienţe.
I.S.U. ,, Horea,, al Jud. Mureş, a fost alertat la ora 08.04, oră la care a fost pus în aplicare întreg lanţul de proceduri folosite în această situaţie, dispozitivul de intervenţie fiind constituit în întregime la ora 09.22, iar la ora 10.22 odată cu primirea ordinului de deplasare întreg dispozitivul format din 146 de cadre 18 autospeciale de intervenţie şi 2 autobuze aparţinând IJJ Mureş a început deplasarea sub escorta echipajelor de la Poliţia Rutieră.
Vrem să menţionăm că acest exerciţiu nu a diminuat capacitatea de intervenţie a inspectoratului şi că pentru noi principala misiune este asigurarea unui climat de siguranţă şi intervenţia la situaţiile de urgenţă care vor apărea pe timpul exerciţiului.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.