fbpx

Exporturile de fructe de pădure româneşti au crescut de două ori şi jumătate în pandemie

Dacă s-ar culege toate fructele de pădure din flora spontană, România ar putea livra în străinătate fructe de 100 mil. euro, mai ales că există interes pentru produsele româneşti chiar şi în Hong Kong (China), piaţă pe care Rofresh Fruit Export a penetrat-o în 2020, potrivit reprezentantului companiei.

În perioada ianuarie – noiembrie 2020, România a exportat aproape 7.000 de tone de fructe de pădure peste hotare, în valoare de 25 mil.euro, potrivit calculelor făcute de ZF pe baza datelor de la Institutul Naţional de Statistică. În 2019, România a exportat fructe de pădure, atât din flora spontană, cât şi din plantaţiile producătorilor români, în valoare de 11 milioane de euro, de circa 2,5 ori mai mică decât cea de anul trecut.

România are peste 300 de cultivatori de fructe de pădure şi o producţie anuală estimată între 23.000 şi 30.000 de tone de fructe de pădure, această nişă dezvoltându-se rapid în ultimii ani datorită cererii mari pentru aceste produse şi datorită accesului la fonduri europene pentru înfiinţarea unor astfel de culturi.

ZF.ro

Comentează cu Facebook