fbpx

Familia Benedek, atac împotriva directorului Ovidiu Gîrbovan

În data de 13 octombrie la ora 12:00, la Policlinica Carit-San Medical, a avut loc o conferință de presă susținută de familia răposatului prof. univ. dr. Benedek István. În cadrul acestei conferințe prof. dr. Benedek Imre a adus o serie de acuzații grave la adresa lui Ovidiu Gîrbovan, directorul Spitalului Clinic Județean, cerându-i demisia din funcția de director.


„De ce am dorit să ținem o conferință de presă? Pentru că familia nu poate să se liniștească. Familia a cerut de la spitalele unde a fost internat documentele referitoare la cauzele decesului. Există suspiciuni că se putea face mai mult.Când i-am cerut domnului Gîrbovan actele ce justifică cauzele decesului, a refuzat să ni le dea. Institutul pentru Boli Cardiovasculare, Ministerul Sănătății, directorul Spitalului Județean de Urgență, ne-au eliberat toate documente, dar domnul Gîrbovan nu vrea să le elibereze. Dânsul a făcut cele mai mari greșeli de organizare, iar pe această cale cerem demisia domnului Gîrbovan și sancționarea domnului președinte al Consiliului Județean Péter Ferenc pentru că i-am adus la cunoștință situația și n-a acționat. De ce nu vrea directorul Gîrbovan să elibereze documentele? Pentru că se acund foarte multe probleme. In schimb, pot să laud Ministerul Sănătății și pe doctorul Arafat care atunci când a aflat că este nevoie de plasma imediat a trimis cu elicopterul. Avem și o filmare în care prof. univ. dr. Benedek István este bruscat de către cadrele medicale, cerându-le să nu-i admistreze un anumit medicament deoarece îi face rău. Acțiuni grave pentru care noi cerem îndepărtarea domnului Gîrbovan din funcția de director. Noi am început o acțiune de cercetare penală împotriva dânsului pentru abuz și dorim sancționarea celor care au știut și nu au făcut nimic: domnul Péter Ferenc, doamna director medical și mulți alții. Poate dacă se va termina această cercetare, pentru care am cerut o comisie internațională, și vom găsi vinovații pentru cele întâmplate , ne vom liniști dar până atunci nu.”, a declarat prof. dr. Benedek Imre în cadrul conferinței.

Spitalul Clinic Județean Mureș, a precizat într-un comunicat de presă următoarele:

Având în vedere declarațiile de presă făcute de familia Prof. Dr. Benedek István, decedat în data de 01 septembrie 2020, prin care aduc acuze conducerii Spitalului Clinic Județean Mureș și afirmă că au sesizat instituțiile abilitate deoarece există ”suspiciunea rezonabilă pentru ucidere din culpă”, precizăm că toate acuzele aduse la adresa conducerii sunt nefondate, iar în ceea ce privește acuzația de malpraxis lăsăm  să se pronunțe organele abilitate. 

Comentează cu Facebook