fbpx

Familiile din Ungaria vor primi până la 10.000 de dolari pentru renovarea locuinței

Guvernul ungar va acorda până la trei milioane de forinți (9.693 de dolari) fiecărei familii drept ajutor pentru renovarea locuinței, aceasta fiind ultima măsură adoptată de Executivul de la Budapesta pentru a stimula revenirea economiei după pandemia de coronavirus, transmite Reuters. Sprjinul oferit de stat va acoperi costul lucrărilor pentru îmbunătățirea eficienței energetice a locuinței, renovarea băii sau bucătăriei, precum și extinderea locuinței. Novak a dat drept exemplu cazul unei familii cu un copil care ar putea cheltui șase milioane de forinți pentru lucrări de renovare și economisi trei milioane de forinți, arată Agerpres.

Acest anunț vine la o săptămână după ce premierul Viktor Orban a anunțat că Ungaria va aplica o cotă redusă de TVA de 5% pentru proiectele de construcții de locuințe, până la finele lui 2022, în ideea de a susține sectorul construcțiilor.

Citește mai mult la: https://www.profit.ro/povesti-cu-profit/vecini/familiile-din-ungaria-vor-primi-pana-la-10-000-de-dolari-pentru-renovarea-locuintei-19513957

Comentează cu Facebook