fbpx

Fenomenul infracțional a crescut sensibil la Luduș

În ședința Consiliului local Luduș, șeful Biroului Poliției locale și-a prezentat raportul de activitate pe anul 2016.
Cornel Boitoș a subliniat că Poliția locală își desfășoară activitatea conform Legii nr. 155/2010 a Poliției locale și a Regulamentului-cadru de organizare și funcționare reglementat de HG nr. 1332/2010.
Conform acestor acte normative, Poliția locală asigură ordinea și liniștea publică în orașul Luduș și are atribuții în circulația rutieră, activități comerciale, disciplina în construcții, protecția mediului, afișaj stradal, evidența populației și îndeplinește și alte dispoziții primite de la Primărie.
Efectivul actual al Poliției locale este de 16 polițiști coordonați de un șef de Birou. Dintre aceștia, patru polițiști execută serviciul public de poartă și relații cu publicul asigurând ordinea și liniștea publică în instituție, iar 12 polițiști sunt programați în patrule pe trei schimburi asigurând liniștea și ordinea publică în cartierele orașului.
Patrula din schimbul de noapte are atribuții și în cartierele Gheja și Roșiori. Dintre activitățile desfășurate, menționăm doar câteva: Prezența activă în zona instituțiilor de învățământ; Verificarea zilnică a locurilor de joacă ale copiilor; Patrulări în cartiere; Depistarea cerșetorilor și îndrumarea lor spre localitățile de origine; Controlul stării de curățenie a străzilor și a zonelor de depozitare a deșeurilor; Aplică sancțiuni contravenționale celor care nu respectă legislația rutieră sau normele de bună conviețuire.

Mai multe sancțiuni

Cornel Boitoș spune că fenomenul infracțional a crescut sensibil față de anul 2015 când s-au aplicat 110 sancțiuni, față de anul 2016 când au fost constatate și sancționate contravențional 122 de persoane. Pentru încălcarea normelor de conviețuire socială s-au aplicat 11 sancțiuni; Pentru nerespectarea regulilor de circulație – 8 sancțiuni; Pentru distrugerea culturilor agricole – 3 sancțiuni; Cei mai mulți contravenienți – 101 s-au înregistrat la HCL 160/2014, privind normele de bună gospodărire a orașului. La acest capitol, 66 de persoane au fost avertizate iar 35 au fost amendate. Pe lângă aceste activități, Polițiștii locali au răspuns la toate acțiunile comune inițiate de Poliția națională. Consiliul local a luat act de raportul prezentat și l-a aprobat în mod tacit.

Ioan A. Borgovan

Comentează cu Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Punctul

FREE
VIEW