Festival-concurs național de folclor pentru tineri interpreți „IN MEMORIAM VASILE CONȚIU”, la Rîciu


Primăria Comunei Rîciu, Consiliul Local al Comunei Rîciu, Asociația pentru Dezvoltare şi Cultură Mureş în parteneriat cu Centrul Judeţean pentru Cultură Tradiţională şi Educaţie Artistică Mureş, organizează în perioada 18-20 iulie 2018, în Municipiul Tîrgu Mureş şi în comuna Rîciu, ediția a VII-a a Festivalului-concurs național de folclor pentru tineri interpreți „IN MEMORIAM VASILE CONȚIU”.

Organizatorii își doresc prin acest eveniment valorificarea muzical-interpretativă, autenticitatea cântecului traditional românesc dar și a portului popular prin descoperirea și promovarea celor mai buni tineri interpreți la nivel național. Totodată scopul acestui festival este de a menține vie memoria celui care a fost profesor, formator al multor generații de interpreți, etnomuzicolog, autor al mai multor culegeri de folclor, dar și interpret al cântecului tradițional din Câmpia Transilvană – Vasile Conțiu.

În acest sens, organizatorii oferă posibilitatea tinerilor interpreți, care cunosc și respectă valoarea autenticului tradițional din folclorul românesc, să ducă mai departe activitatea, numele și repertoriul lui Vasile Conțiu, personalitate culturală de marcă a județului Mureș.

Conform regulamentului, festivalul se desfăşoară în mai multe etape:
Etapa I: ÎNSCRIERI – în perioada 01.06 –01.07. 2018
Etapa a II-a: PRESELECȚIA – în data de 02.07.2018 jurizarea candidaților din județul Mureș și 18.07.2018 – jurizarea candidaților din alte județe
Etapa a III-a: ANUNȚAREA CANDIDAȚILOR ADMIȘI ÎN CONCURS – 02.07.2018 – pentru cei din județul Mureș și 18.07.2018 – pentru concurenții din alte județe
Etapa a IV-a: CONCURSUL – în 18.07.2018
Etapa a V-a: GALA LAUREAȚILOR – în 19.07.2018
Etapa a VI-a: SPECTACOL DE GALĂ AL LAUREAȚILOR ȘI AL INVITAȚILOR SPECIALI ÎN COMUNA RÎCIU – 20.07.2018

Festivalul-concurs național de folclor pentru tineri interpreți „ În memoriam Vasile Conțiu”, este deschis tuturor tinerilor interpreţi vocali de muzică populară, cu vârsta cuprinsă între 16 şi 24 ani, care dovedesc atât calități interpretative deosebite, cât și respect vizavi de portul național.
Atât la preselecție cât și la concurs, fiecare concurent va interpreta două cântece: unul fără acompaniament orchestral (o doină sau o baladă) şi unul cu acompaniament orchestral (cântec ritmat) specific zonei pe care o reprezintă. Un element important este prezentare costumului popular.
Juriul va fi format din specialişti în domeniu care vor puncta fiecare concurent după următoarele criterii de jurizare:
– calitatea vocii și a interpretării
– autenticitatea repertoriului
– frumusețea și autenticitatea costumului popular
– ţinută scenică

Pe scena festivalului vor urca interpreți consacrați ai muzicii populare care vor încânta publicul spectator iubitor de folclor.

Vă aşteptăm cu drag,

Director-manager,
Iuliu Praja

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile sunt închise.