fbpx

FESTIVALUL INTERNAȚIONAL ARS SACRA – EDIȚIA DIN TG. MUREȘ

În perioada 23-24 septembrie va avea loc programul cultural intitulat Familia Csiky din Târgu Mureș în cadrul festivalului internațional Ars Sacra, organizat de Parohia Romano-Catolică Sfântul Ioan Botezătorul și Asociația Culturală Armeno-Maghiară din Tg Mureș.
Evenimentul începe vineri, 23 septembrie, la ora 18:30 cu vernisajul expoziției „Familia Csiky din Târgu Mureș” în holul Casei de Studii Deus Providebit (intrarea din strada Târgului). După cuvăntul introductiv al părintelui preot-protopop Arthur Péter, expoziția va fi prezentată de Barabás Kisanna, dr. Attila Kálmán și dr. Attila Puskás. Momente muzicale armenești vor fi oferite de Andrea Éva Kántor.
Sâmbătă, 24 septembrie, la ora 17.00 va avea loc un tur ghidat în biserica parohială și cripta bisericii în limba română.
Familia Csiky este una dintre cele mai proeminente familii de origine armeană din Tg. Mureș. Au jucat un rol important în viața economică, culturală și bisericească a orașului. Expoziția în trei limbi (română, maghiară și engleză) prezintă viața și opera familiei și a membrilor ei, și va puea vizitată până 16 octombrie 2022.

Comentează cu Facebook
Punctul

FREE
VIEW