Festivalul „Vestitorii bucuriei Învierii”, ediția a IV-a

Prof. Simona Elvira Florea  îi invită  pe toți cei iubitori de bine și de frumos, azi,  6 aprilie 2017, începând cu orele 17, la Casa de Cultură „Mihai Eminescu” din Tîrgu Mureș, pentru a participa la festivalul dedicat sărbătorii Învierii Domnului Iisus Hristos.

Festivalul „Vestitorii bucuriei Învierii”,  se desfăşoară  sub îndrumarea pr. dr. Claudiu – Dorin Chiorean, inspector școlar pentru disciplina religie, cultul creștin-ortodox şi cu implicarea profesorilor de religie din zona Mureș.

“Anul acesta, Festivalul „Vestitorii bucuriei Învierii” se află la a IV-a ediție. Este un proiect educațional care se adresează elevilor din clasele primare, gimnaziale și liceale. Festivalul cuprinde concursuri care se desfășoară în școlile mureșene pe mai multe secțiuni: Secţiunea literatură – creaţie (poezie, proză, eseu), Secţiunea artă plastică (pictură, grafică/desen), Secţiunea tradiţii pascale (ouă încondeiate, icoane pe lemn, icoane pe sticlă, şerveţele/pânzeturi ţesute manual cu simboluri pascale) și Secţiunea artistico-interpretativă.

Acest Festival-concurs îşi propune pe de o parte dezvoltarea afectivă a personalităţii individului prin educarea laturii moral – creştine şi artistice, iar pe de altă parte să-i facă pe elevi să înţeleagă, să respecte frumosul şi să-şi exprime bucuria momentului prin lucrări plastice şi creaţii proprii. Valorificarea potenţialului creator al elevilor, realizându-se prin lucrările plastice şi creaţiile literare ale acestora, stimulează astfel dezvoltarea gândirii critice şi creative ale elevilor.

Promisiunea Învierii

Domnul nostru a scris promisiunea învierii nu numai în cărți, ci și în fiecare boboc al primăveriiPrimăvara înseamnă izvor de viață și de renaștere, toată această naștere din nou fiind oglinda învierii lui Hristos.”

Cu această ocazie vor fi premiați și elevii care s-au distins la Olimpiada Județeană de Religie și la Concursul județean „Atleți pentru Hristos”. Vă așteptăm cu drag!”, se arată în invitaţia semnată de Prof. Simona Elvira Florea.

(EM)

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.