Festivalul „ ZILELE FILMULUI ROMÂNESC”

film-romanesc

Consiliul Judeţean Mureş şi Uniunea Autorilor şi Realizatorilor de Film din România (U.A.R.F.) organizează în perioada 24-26 noiembrie 2016, la Tîrgu-Mureş, prima ediţie a Festivalului „ ZILELE FILMULUI ROMÂNESC”.
Ediţia din acest an are ca scop promovarea operelor cinematografice inspirate din literatura română, prezentate sub titlul „ Ecranizări din literatură”.
Timp de trei zile, la Sala de Spectacole a Ansamblului Artistic „Mureşul” (fostul Cinematograf „ Unirea”, Bulv.1848), vor fi proiectate câte două filme pe zi care se adresează atât publicul tânăr (elevi, studenţi), cât şi publicului matur.
Filme de referinţă inspirate din literatura română, precum „Ciuleandra”, „Moromeţii”, „Casa din Vis”, „Osânda”, „Tănase Scatiu”, „Kira Kiralina” vor rula în prezenţa unor personalităţi din lumea cultural-artistică (regizori, actori, critici de film), urmând ca la sfârşitul fiecărei proiecţii să se stabilească un dialog cu publicul din sală, invitaţii speciali vor răspunde la întrebările spectatorilor, pe tema filmului vizionat.
Deschiderea Festivalului va fi precedată de o conferinţă de presă, ce va avea loc joi, 24 noiembrie 2016, ora 14,30 la sediul Ansamblului „Mureşul”.
Pentru informaţii suplimentare puteţi contacta pe domnul vicepreşedinte Alexandru Câmpeanu pe numărul de mobil: 0722-612213.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.