Festivalului de Datini şi Obiceiuri de Iarnă „Vin Colindătorii”, la Reghin 

Muzeul Etnografic „Anton Badea” Reghin cu sprijinul Primăriei Municipiului Reghin va organiza în 20 decembrie 2017, a XVIII-a ediție a Festivalului de Datini şi Obiceiuri de Iarnă ”Vin Colindătorii”,  manifestare culturală care își propune să ofere atenție unor momente importante și pline de semnificație, din viața omului, trăite cu ocazia sărbătorilor de iarnă, precum obiceiul colindatului.

În repertoriul colindătorilor invitați, pe lângă colindele de Crăciun și Anul Nou se află și colindatul cu turca sau jocul caprei, la origini element ceremonial, cu un înțeles aparte semnificând înnoirea anului, moartea anului vechi și renașterea timpului.

Contribuţia esenţială a festivalului  este aceea a păstrării şi transmiterii de la o generaţie la alta, a datinilor şi obiceiurilor de iarnă, precum şi împlinirea unor obiective privind cercetarea si valorificarea culturală a acestora, prin  folclor.

Cu această ocazie, dorim să vă invităm să luați parte la manifestările  organizate în data de 20 decembrie, programul festivalului fiind următorul:

-10.30   Festivalul de colinde, la muzeu

-12.00   Parada colindatorilor, în centrul orașului

Ne-ar face o deosebită bucurie să fiți alături de noi!

Cu stimă, manager dr. Man Roxana, Muzeul Etnografic „Anton Badea” Reghin

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile sunt închise.