Finanţări suplimentare pentru dezvoltatorul viitorului Mall din Tîrgu Mureş

Divizia de investiții private a Băncii Mondiale plusează pe piața imobiliară din România: subscrie obligațiuni de 50 milioane euro emise de NEPI Rockcastle, cel mai mare investitor imobiliar local

International Financial Corporation (IFC), divizia de investiții private a Băncii Mondiale, a subscris obligațiuni în valoare de până la 50 de milioane de euro în cadrul emisiunii derulate de investitorul imobiliar sud-african NEPI Rockcastle. Operațiunea este efectuată după ce, luna trecută, o altă instituție financiară importantă, Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), a subscris obligațiuni de aceeași valoare în cadrul emisiunii.

Emisiunea de obligațiuni, în valoare de 500 de milioane de euro, a fost realizată de NE Property Cooperatif UA, subsidiară a grupului NEPI Rockcastle. Sumele astfel obținute vor fi utilizate pentru finanțarea investițiilor imobiliare pe care compania le are în plan pentru România și alte țări din Europa Centrală și de Est.

NEPI Rockcastle a lansat în luna noiembrie a anului trecut emisiunea de obligațiuni, în valoare de 500 milioane de euro, cu o maturitate de 7 ani.

Grupul a anunțat pentru acest an mai multe investiții în România, toate în proiecte de retail, segment pe care este și lider de piață, ca suprafață deținută. Construcția unui centru comercial la Satu Mare, cu o suprafață de 28.700 metri pătrați, a centrului comercial Shopping City Târgu-Mureș, de 32.900 metri pătrați, extinderea Promenada Mall din București, a Shopping Center Sibiu și Aurora Shopping Mall din Buzău sunt investițiile anunțate de companie.

Profit.ro

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile sunt închise.