Firmele specializate în sisteme de alarmare verificate de poliţişti

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mureş, prin Serviciul de Ordine Publică, a continuat activitățile de verificare a societăţilor specializate în domeniul sistemelor de alarmare.
Au fost verificate 71 de hiper/supermarket-uri și centre comerciale, 1 centru de procesare a valorilor monetare, 49 de staţii de distribuţie a carburanţilor, 51 de spații de depozitare şi 14 de casierii colectoare, fiind aplicate 32 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 23.300 de lei.
În perioada 14 decembrie 2016 – 5 ianuarie 2017, sub coordonarea Direcției de Ordine Publică din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, polițiștii au desfășurat acţiuni pentru prevenirea și combaterea infracţiunilor contra patrimoniului, verificarea respectării prevederilor legale privind paza şi protecţia bunurilor şi valorilor pe timpul transportului, păstrării ori depozitării acestora.
Acțiunile au vizat identificarea deţinătorilor de valori şi a societăţilor specializate, care realizează transportul de valori, cu încălcarea prevederilor legale, precum și reducerea riscului producerii unor infracţiuni grave asupra persoanelor care efectuează operaţiuni cu valori monetare sau a personalului de pază şi protecţie.
Polițiștii au îndrumat şi controlat prestatorii de servicii în domeniul sistemelor de alarmare, au verificat licenţele societăţilor specializate, dacă acestea au fost reînnoite sau dacă au fost actualizate regulamentele de organizare şi funcţionare.
În cadrul acţiunilor, poliţiştii de ordine publică au verificat și modul în care agenţii economici manipulează, depozitează şi transportă valorile monetare, la hiper/super/market-uri, centre de procesare valori monetare şi casierii colectoare, care efectuau operaţiuni cu numerar însemnat.
Astfel, poliţiştii au verificat 135 de unităţi , dintre care 71 de hiper/supermarket-uri și centre comerciale, 1 centru de procesare valori monetare, 49 de staţii de distribuţie a carburanţilor, 51 de spații de depozitare şi 14 casierii colectoare.
Au fost verificate și 16 autospeciale care desfăşurau activităţi de transport de valori monetare.
În această perioadă, la nivel judeţean, polițiștii au aplicat 32 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 23.300 de lei.
Principalele nereguli pentru care au fost aplicate sancţiunile contravenţionale au fost: nerespectarea consemnului posturilor, lipsa monitorizării sistemelor de alarmare la efracție, nerespectarea planului de pază înarmat, lipsa avizului pozitiv al planului de pază a transportului și efectuarea transportului fără pază înarmată, lipsa asigurării pazei bunurilor.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.