fbpx

Fiul ciobanului de la Palas în conflict cu ANAF. El a primit cadou 4,5 milioane de euro

Un bărbat din județul Mureș a fost silit de ANAF să achite peste 2.3 milioane de lei, echivalentul a 470.000 de euro pentru o avere ce nu a putut fi justificată. Bărbatul însă, susține că a primit 4.5 milioane de euro de la tatăl său în perioada 2014-2016 și a dat Fiscul în judecată pentru impozitul, dobânzile și penalitățile emise.

Un bărbat din județul Mureș a dat Fiscul în judecată după ce inspectorii ANAF i-au stabilit  inițial un impozit de venit de 1.6 milioane de lei ca ulterior această sumă să crească până la peste 2.3 milioane de lei, cu dobânzi și penalități. Inspectorii ANAF susțin că bărbatul trebuie să plătească acest impozit pentru suma de bani pe care nu o poate justifica. Însă, bărbatul susține că acești bani i-a primit de la tatăl său cu titlul gratuit.

Ceea ce susține bărbatul a fost dovedit și in fața justiției. Acesta a arătat că în perioada 2014-2016  a primit o serie de donații de la părinți, suma totală fiind de aproximativ 4.5 milioane de euro.

De asemenea, bărbatul care este fiul unui oier important din județ, le-a făcut judecătorilor un calcul  prin care să justifice suma pe care tatăl său i-a dăruit-o.  Potrivit acestui calcul, tatăl său incasează doar de pe urma unei singure oi din rasa Spanca aproximativ 1.255 de lei pe an. Bărbatul a mai precizat faptul că numărul minim de oi deținute de către tatăl său este undeva la 1.150 în fiecare an. Astfel, în perioada 1976-2017 tatăl bărbatului a avut un câștig aferent de 43 de milioane de lei, adică aproape 9 milioane de euro la care se adaugă și veniturile provenite din creșterea de oi deținute de consăteni iar acestea sunt estimate undeva la 3 milioane de lei.

Bărbatul a precizat faptul că tatăl său le-a oferit bani și celorlalți frați. Părintele le-a oferit copiilor lui banii necesari pentru deschiderea propriilor afaceri la nivel local (carmangeria şi magazinele de mezeluri Ponderosa, Hotel Tempo, lanţul de magazine alimentare Palas, restaurantele Tempo şi Laci Csarda).

Judecătorii Trbunalului Mureș au respins cererea bărbatului și au menținut decizia de impunere prin care acesta este obligat să plătească impozite cu dobânzi și penalități în valoare de 2,3 milioane de lei. Judecătorii au luat această decizie deoarece nu se poate demonstra donația valorii de 4.500.000 de euro. Procesul continuă la Curtea de Apel Târgu-Mureș.

Sursa: libertatea.ro

Comentează cu Facebook