fbpx

Florea și Maior mai așteaptă o săptămână sentința în dosarul de corupție ASA

Potrivit paginii web portal.just.ro, soluția pe scurt dată de Tribunalul Harghita cu privire la dosarul ”Fotbal Club ASA 2013” este următoarea: „ Amână pronunțarea pentru data de 29 iulie 2021, ora: 11:00”.

”Fotbal Club ASA 2013” este procesul în care DNA i-a trimis în judecată, în 2015, pentru comiterea unor infracțiuni de corupție (abuz în serviciu, deturnare de fonduri și spălare de bani) pe următorii inculpați: Dorin Florea (fost primar al municipiului Târgu Mureș), Asociația sportivă „Fotbal Cub ASA 2013” , Bako Laszlo Attila, Cioban Maria, Fărcaș Ioan, Kiss Imola, Măceșanu Emil Virgil, Maior Sergiu Claudiu și Nucu Man. Partea vătămată a procesului este Municipiul Târgu Mureș.

Conform rechizitoriului procurorilor anticorupție, în vara anului 2013, Florea, în calitate de primar al municipiului Târgu Mureș și ordonator principal de credite, a încălcat legea și a alocat clubului de fotbal 7,5 milioane de lei, deși orașul avea datorii de peste 3,5 milioane de lei. Ceilalți inculpați sunt oficiali ai Primăriei și ai fostului club. Dosarul a fost înregistrat în decembrie 2015, la Secția Penală a Tribunalului Harghita.

Comentează cu Facebook