Ieri la Primărie, azi reținut pentru trafic de influență

curtea de apel targu muresUn fost inspector al Primăriei Târgu Mureş, Florin Ioviţoniu, a fost reţinut de procurori pentru trafic de influenţă în formă continuată şi pentru mai multe infracţiuni de înşelăciune, a anunţat vineri conducerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş.

Potrivit unui comunicat de presă dat publicităţii vineri de Parchetul de pe lângă Tribunalul Mureş, Florin Ioviţoniu a fost reţinut joi, în urma unor percheziţii, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă în formă continuată. Parchetul a precizat că, ulterior, din probatoriul administrat a rezultat că activitatea infracţională a fostului inspector este mult mai largă şi că vineri s-a dispus extinderea cercetărilor pentru alte infracţiuni de înşelăciune şi trafic de influenţă.

Procurorul Gheorghe Costea a arătat că Ioviţoniu ar fi solicitat bani de la mai multe persoane, după ce le-a promis că poate intermedia angajarea lor în cadrul Primăriei Târgu Mureş.

‘A solicitat de la mai multe persoane diverse sume de bani, spunându-le că are influenţă asupra unor angajaţi ai Primăriei Târgu Mureş şi le poate facilita angajarea în cadrul instituţiei. Acesta a fost iniţial reclamat de o persoană căreia i-a promis angajarea în cadrul Primăriei, după care au mai fost depistate şi alte persoane în aceeaşi situaţie, precum şi alte două înşelate, cărora le-a promis că le va rezolva să plătească impozite mai mici, dacă îi plătesc un comision’, a arătat procurorul.
Florin Ioviţoniu a fost prezentat, vineri, la Tribunalul Mureş cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Procurorul a spus că, până în prezent, nu există nicio dovadă că în acest caz ar fi implicaţi şi angajaţi ai Primăriei Târgu Mureş.

Potrivit comunicatului de presă, dosarul a fost instrumentat de procurori în colaborare cu Direcţia Generală Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Mureş şi cu suportul tehnic al Serviciului Român de Informaţii Mureş.
AGERPRES

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.