Fostul consilier Kikeli Pal Istvan găsit incompatibil

kikeli-pal-660x462

Agenția Națională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate, existența conflictului de interese de natură administrativă și penală, precum și indicii privind săvârșirea infracțiunilor de fals în declarații și înșelăciune în cazul a 18 foști și actuali aleși locali. Din Târgu Mureş a fost găsit incompatibil KIKELI PAL ISTVAN, fost consilier local al municipiului Târgu Mureș.

În calitate de consilier local, a luat parte la deliberarea și adoptarea unor hotărâri ale Consiliului Local privind aprobarea de sume pentru concursurile de proiecte sportive, având personal un interes patrimonial (constând în atragerea de fonduri bănești în patrimoniul fundației, ca unic membru fondator și administrator/președinte al Consiliului de Administrație al solicitantului de finanțare Fundația Procardia) în problema supusă dezbaterilor consiliului local. Persoana evaluată a încălcat astfel dispozițiile art. 70 și art. 77 din Legea nr. 161/2003, art. 46 din Legea nr. 215/2001 și art. 75, lit. f) și art. 77, alin. (1) din Legea nr. 393/2004.

Totodată, în exercițiul atribuțiilor de consilier local a îndeplinit acte (în calitate de membru al Comisiei de jurizare a proiectelor depuse de solicitanții de sprijin financiar și al Comisiei pentru activități științifice, învățământ, sănătate, cultură, sport, agrement și integrare europeană) și a participat la luarea unor decizii prin care s-au realizat, direct, foloase materiale pentru Fundația Procardia — fundație la care deținea calitățile de unic membru fondator și administrator/președinte al Consiliului de Administrație.

Persoana evaluată a declarat necorespunzător adevărului în declarațiile de interese depuse în calitate de consilier local, prin nedeclararea contractelor încheiate de către fundația Procardia (la care deținea calitățile de unic membru fondator și președinte al Consiliului de Administrație) cu Primăria Târgu Mureș.

De asemenea, a indus în eroare Primăria Târgu Mureș, prin prezentarea ca adevărat a unui fapt neadevărat, în scopul de a obține pentru fundația Procardia (și implicit pentru sine, ca deținător al calităților de unic membru fondator și administrator/președinte al Consiliului de Administrație al acestei fundații) un folos material injust.

Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Mureș, județul Mureș în vederea verificării indiciilor privind săvârșirea de către KIKELI PAL ISTVAN a infracțiunilor de conflict de interese, fals în declarații și înșelăciune prevăzute de dispozițiile art. 301, art. 326 și art. 244 din Codul penal în vigoare.

Agerpres

Foto: Zi de zi

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.