(Foto) Elevii de la „Dacia” au sărbătorit Centenarul pe scena de la „Mihai Eminescu”

Joi, 28 noiembrie 2018, elevii și cadrele didactice ale Școlii Gimnaziale „Dacia” Tîrgu Mureș au sărbătorit, cu multă emoție în suflete, centenarul Marii Uniri de la 1918, printr-un program artistic care s-a desfășurat pe scena Casei de Cultură a Studenților „Mihai Eminescu” din Tîrgu Mureș. La eveniment au participat elevi din fiecare clasă, de la cei mai mici (clasa pregătitoare) până la cei de clasa a VIII-a. Rând pe rând, elevii au urcat pe scenă, au cântat cântece patriotice, au recitat poezii, au interpretat roluri în scurte scenete dedicate Zilei Naționale, au dansat dansuri populare sau de societate.
Din cadrul programului nu a lipsit nici momentul sfințirii unui drapel uriaș purtat de elevi, nici alte momente care au făcut deliciul tinerilor elevi, cum ar fi o demonstrație de tehnici de arte marțiale, realizată de două eleve de la ciclul primar. Desigur, toții micii patrioți au urcat pe scenă îmbrăcați cu cele mai frumoase costume populare.
Programul artistic de la Casa de Cultură a Studenților a venit ca o încununare a numeroaselor activități dedicate Centenarului Marii Uniri realizate de către elevii Școlii Gimnaziale „Dacia”, prin care aceștia și-au manifestat dragostea de neam și țară în cele mai variate moduri, dintre care amintim: excursii tematice la Alba-Iulia; „100 de desene pentru România”- expoziție cu desene realizate de copii; decorarea școlii în culorile tricolorului; expoziție cu afișe ce surprind momentele importante ale înfăptuirii Unirii; „100 de fotografii din România”; expoziție cu obiecte vechi, moștenite din străbuni.

Titi Dălălău

Comentează cu Facebook