Friesland ne-a arătat investiția de 3 milioane de euro în fabrica de la Tîrgu Mureș

Punctul.ro a vizitat azi-dimineață fabrica de lapte de pe str. Bega la invitația conducerii Friesland România cu scopul de a observa la fața locului investițiile din ultima perioadă. Conform spuselor directorului general al Friesland România Cornel Cărămizaru unitatea de la Târgu Mureș este cea mai importantă unitate de producție a companiei și un important centru logistic. La Târgu Mureș lucrează 280 de angajați și se colectează lapte de la peste 420 de fermieri din întreg Ardealul.

Cam acestea sunt datele oficiale și dacă ar fi să adăugăm un detaliu important este acela că laptele colectat din ferme este verificat de cel puțin 3 ori până să ajungă în procesul de prelucrare și apoi ambalare. Cam atât legat de Friesland.

Faptul că prețul laptelui oferit în general de procesatori fermierilor e de 1,2-1,4 lei/litru în cel mai fericit caz este un alt subiect.

Faptul că laptele bătut de la bunica arăta într-un fel iar laptele bătut procesat – și vorbim la modul general, nu neapărat de Friesland – arată cu totul altfel, este o altă poveste. Urâtă, cu mulți aditivi, despre care au cunoștință doar cei din domeniu.

Faptul că vacile dau mai mult lapte vara când consumul de lapte/lactate e mic și situația este exact pe invers iarna – naște întrebarea:  Ce fel de lapte/lactate consumăm noi iarna?

Istrate Manu 

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.