fbpx

Fundația Pro Economica, având sprijinul Guvernului Ungariei, a deschis primul hotel în România

Fundația Pro Economica Alapítvány, având sprijinul Guvernului Ungariei, a inaugurat, la Sfântu Gheorghe, B the Hotel, unul dintre proiectele hoteliere inițiate în 2018 și continuate și în perioada pandemică. 

Hotelul este dezvoltat pe structura existentă a unui vechi centru de nefamiliști din oraș, achiziționat de actualul proprietar, Boer Lehel, în anul 2017.

Pentru că se afla într-un grad de degradare masiv și pentru a corespunde standardelor seismice actuale, până în anul 2019 clădirea a trecut printr-un proces de renovare și refacere a structurii și fundației. Ulterior, din 2019 a început efectiv dezvoltarea proiectului hotelier de 4 stele cu adresabilitate preponderant către segmentul business, fără a fi neglijat, însă, potențialul pieței de leisure.

Hotelul are 42 de camere.

FOTO Fundația Pro Economica, având sprijinul Guvernului Ungariei, a deschis primul hotel în România

Programul de dezvoltare a infrastructurii în domeniului turismului, lansat de Fundația Pro Economica Alapítvány în 2019, va duce la dublarea numărului de turiști în județele Mureș, Harghita și Covasna, începând cu anul viitor

„Fundația a fost înființată în 2017 și atunci noi ne-am propus să implementăm un program economic de dezvoltare, care să se axeze mai mult pe dezvoltarea agriculturii și a turismului. Prin programul destinat dezvoltării turismului, în momentul de față finanțăm 9 hoteluri noi în județele Mureș, Harghita și Covasna. Aceste investiții sunt încă în construcție, dar anul viitor o să avem 9 hoteluri de 4-5 stele. O să avem o infrastructură nou nouță în zona noastră, prin care ne-am dori ca în următorii 5-10 ani să atragem și mai mulți turisti în zonă”, spunea la PROFIT NEWS TV, Kozma Monika, Președinte Fundația Pro Economica Alapítvány.

FOTO Fundația Pro Economica, având sprijinul Guvernului Ungariei, a deschis primul hotel în România

Anul trecut, Fundația Pro Economica Alapítvány, având sprijinul Guvernului Ungariei, a anunțat că va investi circa 44 de milioane de euro, fonduri nerambursabile, în mai multe proiecte turistice din Transilvania.

Fundația are în Consiliul de Administrație o serie de economiști și mesajul că „una dintre cele mai importante condiții pentru ca ungurii din România să rămână în patria lor și să existe în mod existențial sigur este stabilirea unor baze pe termen lung pentru dezvoltarea economică durabilă și crearea de locuri de muncă”.

„Dezvoltatorii strategiei și Guvernul Ungariei și-au stabilit în unanimitate obiectivul de a lansa un sistem transilvănean de sprijinire a dezvoltării economice ca așa-numitul program-pilot și apoi de a pune la dispoziție diverse asistențe ca regiune, luând în considerare nevoile locale. Am înființat FUNDAȚIA PRO ECONOMICA pentru a opera acest sistem de sprijin și pentru a desfășura programe ulterioare, al căror principal scop este îmbunătățirea nivelului de trai al familiilor românești, pe baza cercetărilor științifice și tehnice, prin îmbunătățirea economică, socială, culturală și condițiile de viață religioase; și să ofere sprijin financiar și moral familiilor care îndeplinesc criteriile de aplicare stabilite de fundație”, mai arată organizația.

SURSA: https://www.profit.ro/insider/turism/foto-fundatia-pro-economica-avand-sprijinul-guvernului-ungariei-a-deschis-primul-hotel-in-romania-20801057

Comentează cu Facebook
Punctul

FREE
VIEW