Furtuna a făcut ravagii și în Mureş

Ieri, furtuna a făcut ravagii și la noi în județ. Mai mulţi copaci au fost doborâţi în Tîrgu Mureș, dintre care cel puţin unul a avariat o maşină. Pentru înlăturarea acestora a fost trimise mai multe detaşamente dotate cu o autospeciale şi subofiţeri pentru intervenţii.

Purtătorul de cuvânt al ISU Mureş, maior Cristian Virag a transmis că au căzut arbori pe carosabil şi pe ruta Sânmărtinu de Câmpie-Crăieşti, care blochează un sens de mers şi pentru care a fost trimisă echipa ISU de la Râciu.

ISU Mureş mai informează că în urma fenomenelor meteo au fost nealimentaţi cu energie electrică 1355 de consumatori şi  afectate 14  posturi de transformare din 4 localităţi (Valea Izvoarelor, Sărmaş, Sărmăşel, Sărmăşel Gară), timp de câteva ore.

De asemenea, vântul puternic a scos din rădăcini sau a rupt copaci în mai multe localităţi, provocând perturbarea traficului rutier şi feroviar. În jurul orei 19,00, trenul Interegio 145 cu deplasare de la Bucureşti spre Tg.Mureş a fost oprit între Stânceni şi Lunca Bradului, unde pe calea ferată erau căzuţi 2 arbori. Echipe de specialişti de la CFR au intervenit pentru eliberarea căii de rulare, a informat ISU Mureş.

De asemenea, în apropiere, de la Scaunul Domnului spre Deda Bistra, vântul puternic a doborât mai mulţi copaci, care au căzut pe drum. La faţa locului a intervenit o autospecială cu 4 subofiţeri de la ISU. Un acoperiş de la o clădire a căzut în localitatea Petelea şi mai multe fire de electricitate au fost rupte aici, ca urmare a furtunii. Un brad a căzut pe un sens de mers şi pe drumul care face legătura între Reghin şi Ciubotani, pentru care a intervenit detaşamentul ISU de la Reghin cu o autospecială şi subofiţeri.

Sursa ISU Mureș

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.