Gabriela Costa și Alex Man în concert în Cetatea Tîrgu Mureș

Vineri 6 iulie 2018 de la ora 19.00 a avut loc un concertat în cetatea din Tîrgu Mureș. Atmosferă intimă, o călătorie magică pe ritmuri braziliene, cu Gabriela Costa si Alex Man.

….O mica parte din tumultul muzical al acestei tari mare cat un continent, intr-un concert ca o calatorie printre ritmuri robuste (ca cele ale sambei) sau suave ( asa cum e melancolinca bossa-nova) si chiar jucause precum choro, impletite ingenios si surprinzator, si asezate frumos in armonii spectaculoase.
Pasiunnile comune i-au adus impreuna in trei proiecte inedite (muzica braziliana traditionala, jazz si muzica romaneasca de altadata), care poarta amprenta puternicelor lor personalitati, ca oameni si artisti.

Gabriela Costa a aparut pe scena inca de la 6 ani, intr-un festival concurs in care a fost premiata, si este selectata la 11 ani, pentru unul dintre concertele Cenaclului Flacara.
Timp de cativa ani activeaza in cadrul ansamblului de estrada „Tinemar” al Casei Armatei din Mangalia, timp in care, ca solist vocal, face inregistrari in Radiodifuziunea Romana si filmari la TVR.
Participa si este premiata in calitate de cantautor (voce-chitara) la festivaluri de folk si face parte din cenaclul de muzica si poezie „Altfel” al Casei Studentilor din Cluj, cu invitatii la emisiuni tv. si inregistrari radio.Debutul solistic in jazz este marcat la Jazz Napocensis, ed. XIV, timp in care descopera o mare pasiune si pentru muzica braziliana.Intalnirea cu chitaristul Alex Man, face ca aceasta din urma sa se concretizeze sub forma unui album unic pentru piata muzicala de la noi numit “TEMPO DE AMOR”- Softrecords http://www.softrecords.ro/index.php/album/tempo-de-amor/
Sustine numeroase concerte in diverse formule muzicale si este invitata a Big Band-ului Radio in cadrul emisiunii “Jazz pe romaneste”, patronata de Florian Lungu, si a Filarmonii Ploiesti alaturi de formula de trio jazz a acestei institutii.
In prezent este activa in numeroase concerte, si inspirata tot de muzica, gandeste si creaza bijuterii handmade cu aceeasi pasiune cu care canta.
www.facebook.com/gabrielacostamusic, www.facebook.com/sagasjewellery

Absolvent al Facultății de Jazz “Richard Oschanitzky” din Timișoara, și deținător al unui master la Universitatea Națională de Muzică București, Alex Man este un foarte apreciat si foarte activ chitarist si contrabasist de jazz, premiat de revista Actualitatea muzicala in anul 2014.
Expresiv și versatil – trecând cu usurință de la un gen jazz-istic la altul, cu relaxarea celui care stăpânește extrem de bine instrumentul – este recunoscut și ca un rafinat
acompaniator, atent în permanență la estetica muzicală, doritor de a pune în valoare personalitatea celui alături de care cântă.
Colaborează, de-a lungul timpului, cu big band-uri din țară și străinătate, și cu muzicieni precum István Gyárfás, Rick Condit, Maria Răducanu, Sorin Romanescu, Edi Neumann, Luiza Zan si altii, in numeroase concerte de club sau pe scene de festival.
În prezent este cadru didactic asociat la secția Jazz a Universității Naționale de Muzică din București si desfasoara o activitate continua de pregatire a elevilor din spatiul preuniversitar in vederea admiterii la facultatile cu profil jazz, cu rezultate remarcabile ale elevilor admisi in tara si in strainatate.
Sustine workshop-uri pe teme variate si de interes pentru tinerii muzicieni (ansamblu, tehnica instrumentala, improvizatie, compozitie, managment muzical) si participa constant in tabere de muzica improvizata si jazz ca profesor coordonator.
Este solicitat cu regularitate in jurii internationale ale concursurilor studentesti de jazz, precum cel de la Tg.Mures- Festival International Studenţesc de Jazz

Vara aceasta vine cu surprize pentru devoratorii de muzică bună: concerte inedite, la fiecare sfârșit de săptămână, în Cetatea din Tirgu Mureș!

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile sunt închise.