fbpx

Gata. Schimbăm placa! Soós Zoltán a dezvelit o operă de artă care simbolizează cei 20 de ani de domnie a lui Dorin Florea

Zoltán Soós a comemorat într-un mod inedit monentul în care a Florea a câștigat alegerile pentru primăria Târgu-Mureș.

Cu sloganul “Gata. Schimbăm placa! Soós Zoltán atrage atenția că victoria lui Florea de pe 18 iunie 2000 este de fapt identică cu condamnarea orașului pentru 20 de ani. Orașul a rămas în urma Sibiului, Alba Iuliei, și chiar Bistrița ne-a întrecut!


„În această zi, ne amintim și le reamintim tuturor – veșnicele promisiuni ale primarului și nenumăratele decizii proaste. În 20 de ani au încăput multe promisiuni. Dar pentru a enumera realizările lui Florea, sunt necesare doar câteva minute.” a declarat candidatul maghiar.


    Târgu-Mureșul s-a săturat  de Dorin Florea. Florea nu mai este doar o persoană, el reprezintă azi întregul sistem din ultimii 20 de ani, tot ce nu s-a realizat și tot ceea ce a fost furat în ultimii 20 de ani.


Prin intermediul operei unui artist din Târgu-Mureș, despre care se poate spune că este minimalistă și satirică, am ilustrat cum ar putea fi caracterizată activitatea actualului primar. În câteva cuvinte, instalația prezentată de artistul plastic, ne duce cu gândul la traseele politice și semnificațiile sale.
“Soclul din material solid, este ușor exagerat în proporțiile sale și este menit să exprime ambiția, în timp ce castelul de pe el este menit să exprime aspirațiile. Toate acestea sunt încadrate de un pișcot din burete care aparent plutește deasupra lucrării, ca un element organic.”


Soós îi roagă pe toți târgumureșenii să se gândească la ultimii 20 de ani și să facă un bilanțul al realizărilor lui Florea. “Anticipând rezultatul: am pierdut. Și nu puțin, mult!” – a adăugat candidatul.


    În opinia sa, însă, nu este suficient doar să ne amintim, este o ocazie excelentă, pentru toți târgumureșenii, să privim spre viitor și să-l facem mai bun. Acest lucru reiese și din deviza sa.


“Gata!” Locuitorii orașului vor putea încheia cu „amicii” de 20 de ani și cu anturajul “șmecherilor”.

Potrivit lui  Soós Zoltán, cea mai mare sarcină nu este înlocuirea lui Florea, ci mai ales a sistemului său care câștigă fraudulos de 20 de ani. „Prin urmare, mizele reale ale alegerilor din toamnă sunt mai mari decât schimbarea primarului: înseamnă o schimbare a regimului local. Și nu este vorba despre români sau unguri, ci despre victoria Târgu-Mureșului”.

Comentează cu Facebook