Gedeon Richter România, două decenii de excelență!

Photo: Bereczky Sándor | http://www.facebook.com/bereczky.sandor

 

Compania farmaceutică Gedeon Richter România, cu sediul în Tîrgu Mureș, a aniversat săptămâna trecută 20 de ani de la înființare.
Cu această ocazie, la Palatul Culturii din Tîrgu Mureș s-a desfășurat o manifestare în cadrul căreia a fost evidențiată continuitatea companiei pe parcursul celor 20 de ani de existență în România.
Generațiile de profesioniști s-au schimbat, dar profesionalismul și pasiunea au rămas mereu repere principale în cadrul companiei.
La Palatul Culturii au fost prezenți invitați de marcă: ambasadorul Ungariei, președintele Comisiei pentru Sănătate și Familie din Camera Deputaților – Florin Buicu, Vass Levente – secretarul aceleiași comisii, Peter Ferenc – președintele Consiliului Județean Mureș și numeroși alți specialiști.
A doua zi, angajații Gedeon Richter au petrecut momente de neuitat la Zilele Familiei Gedeon Richter, unde au participat la diferite activități, organizate în aer liber.

Gedeon Richter, în Tîrgu Mureș din 1998

Gedeon Richter este unul dintre cele mai importante nume de pe piaţa farmaceutică din Europa Centrală şi de Est, grupul deţinând companii producătoare de medicamente în Ungaria, România, Rusia, Polonia, Germania şi India, dar şi o reţea de reprezentanţe dezvoltată pe mai multe continente. În România, la nivel de grup, Gedeon Richter dezvoltă o activitate integrată: dezvoltare şi producţie de medicamente, distribuţie şi retail, toate acestea prin cele trei mari componente ale grupului – Gedeon Richter România S.A, Pharmafarm şi Gedeon Richter Farmacia S.A.
Istoria firmei Gedeon Richter România S.A. începe în anul 1998, când Gedeon Richter Plc. din Ungaria a achiziționat pachetul majoritar al fabricii de medicamente Armedica S.A. din Tîrgu Mureş. În anii următori s-au făcut investiții de zeci de milioane de dolari pentru atingerea cerinţelor internaţionale privind calitatea producţiei şi a produselor, iar pe de altă parte pentru mărirea capacităţii de producţie. Pentru a asigura garanţia calităţii produselor Gedeon Richter, în paralel cu aceste investiţii, s-au modernizat şi utilat laboratoarele de control al calităţii cu aparatură modernă (HPLC, LC-MS, gaz-cromatograf, spectrometre UV, IR, laborator de microbiologie).
Pe segmentul de farmacii, firma Gedeon Richter Farmacia S.A. deţine peste 120 de unităţi, având o bună acoperire naţională.
În cursul anului 2006 s-a construit Centrul Logistic din Corunca, în imediata apropiere a oraşului Tîrgu Mureş. Centrul oferă moderne capacităţi de depozitare şi procesare, în vederea distribuţiei eficiente a medicamentelor.
Pe platforma din Corunca s-a construit şi o clădire modernă de birouri care găzduieşte departamentul marketing al Gedeon Richter România S.A., sediul firmei Armedica Trading S.R.L. şi sediul firmei Gedeon Richter Farmacia S.A.
Firma Gedeon Richter România S.A. are peste 590 de angajaţi, iar tot grupul Gedeon Richter din România are aproape 1.700 de angajaţi la nivel naţional.

Titi Dălălău

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile sunt închise.