Ghid de călătorie în Egipt

Vă place să exploraţi? V-au plăcut toate filmele cu Indiana Jones sau cu faraoni? Alegeţi, atunci, ca următoarea dumneavoastră călătorie să fie în Egipt, ţara africană care impresionează nu doar prin istoria sa şi prin piramide, ci şi prin unele dintre cele mai frumoase plaje şi cele mai delicioase preparate culinare.

Lecţia de istorie

Egiptul Antic se numără printre cele mai vechi şi interesante civilizaţii mondiale. Marile Piramide de la Giza, una dintre cele şapte minuni clasice ale lumii, continuă să atragă atenţia turiştilor şi arheologilor. Ca să nu mai spunem că se află la mai puţin de 20 de kilometri de capitala Cairo, oraş care uimeşte prin amestecul de vechi şi nou.

Odată ajuns la Giza, nu poţi rata o vizită la enigmaticul Sfinx, stăpânul deşertului. Din lista ta de explorator nu ar trebui să lipsească o excursie la Valea Regilor, locul unde se găsesc mormintele a peste 60 de faraoni şi regi egipteni. Unele dintre aceste morminte sunt vizitabile, iar detaliile arhitecturale şi culorile te vor fascina.

Nil, fluviul vieţii

Cel mai lung fluviu din lume (6.690 km), Nilul se varsă în Marea Mediterană pe teritoriul Egiptului, iar la vărsare formează o deltă cu o suprafaţă de circa 24.000 de metri pătraţi, în care locuieşte 85% din populaţia acestei ţări.

Cultura egipteană îşi datorează existenţa acestui fluviu, fără de care Egiptul ar fi fost un imens deşert. O croazieră pe Nil nu ar trebui să lipsească din “bucket-list”-ul tău de turist, printre atracţiile sale fiind oraşul Luxor şi barajul de la Aswan.

Plaje ideale

Ţărmuit de Marea Mediterană la nord şi de Marea Roşie la est, Egiptul a fost binecuvântat cu plaje dintre cele mai frumoase, cu nisipuri albe sau aurii şi cu ape de un albastru ireal. Soarele străluceşte aproape tot timpul anului, precipitaţiile sunt extrem de reduse, iar apa este numai bună de baie.

Dacă vrei să eviţi temperaturile extreme din timpul verii, care pot ajunge la 50 de grade Celsius, cel mai indicat ar fi să alegi o vacanţă în Egipt în lunile de toamnă (septembrie – noiembrie) sau primăvară (martie – mai).

Ofertele pentru Hurghada sau Sharm el Sheikh sunt pe gustul oricărui turist, dornic de o vacanță exotică de neuitat.

Explorează adâncurile Mării Roşii

Ai văzut piramidele, te-ai plimbat de-a lungul Nilului, te-ai bucurat de soarele Egiptului la plajă, acum poate este momentul să te răcoreşti puţin cu o sesiune de scufundări sau snorkeling. Şi ai ajuns exact unde trebuie, pentru că Marea Roşie are ce să ofere celor care iubesc acest tip de activităţi, fiind una dintre destinaţiile de top în domeniu.

Viaţa marină bogată (şi colorată), recifele de corali, vizibilitatea excelentă sunt doar câteva dintre motivele pentru care ar trebui să încerci o astfel de experienţă dacă ajungi în Egipt.

Aromele Egiptului

Bucătăria egipteană este bogată în legume, fructe, peşte, iar printre cele mai cunoscute preparate se numără humus, falafel şi tahini. Nu veţi uita nici gustul dulciurilor tradiţionale, odată încercate.

Cu atâtea motivepentru a vizita Egipt, nu-ți mai rămâne decât să explorezi ofertele pentru Hurghada sau Sharm El Sheikh de la Filadelfia Turism și să îți faci bagajele.

Comentează cu Facebook