Grădinițe amendate de Protecția Consumatorilor

gradinitaComisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Mureş a amendat două grădiniţe cu program prelungit din judeţ cu suma totală de 4.000 lei, în urma unei acţiuni de control, şi a oprit de la utilizare o serie de produse în valoare de 835 de lei.

Potrivit unui comunicat de presă al CJPC Mureş, dat publicităţii luni, din cele 13 grădinţe cu program prelungit controlate, în opt cazuri s-au semnalat abateri, fiind dictate două amenzi şi şase avertismente. CJPC Mureş a precizat că cele mai multe deficienţe s-au descoperit în cazul serviciilor de cazare, dar şi în ce priveşte dotările interioare şi exterioare.

În unele cazuri s-a constatat că scaunele WC nu sunt adaptate vârstei, ci pentru adulţi, că spaţiul de joacă din aer liber utilizat de copii nu este împrejmuit, nu este separat de alte obiective din vecinătate cu activitate de comerţ, existând riscul accidentării copiilor, sau că scaunele utilizate de copii sunt vechi, uzate cu exfolieri de placaj.

De asemenea, într-un caz alimentele erau păstrate într-un utilaj frigorific nefuncţional şi prezentau semne de alterare.

CJPC Mureş a mai anunţat că s-a verificat, prin sondaj, modul de respectare a necesarului zilnic de calorii şi substanţe nutritive şi modul de încadrare al valorii alimentelor servite zilnic în sumele alocate pentru hrana zilnică a copiilor şi că în nicio grădiniţă nu s-au constatat abateri.

AGERPRES

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

0 Comentarii

  1. si nu ni se comunica care au fost aceste gradinite?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.