Grevă la Salina Praid

 

Activitatea de extracţie a sării a fost oprită azi, la Salina Praid, după ce 55 de mineri au declanşat o grevă spontană şi au rămas în subteran, solicitând majorări salariale, dar şi schimbarea conducerii.

Liderul de sindicat Kelemen Jozsef a declarat pentru AGERPRES că 80 la sută dintre angajaţi au salariul minim pe economie. Directorul general al Salinei Praid, Seprodi Zoltan, a declarat, pentru AGERPRES, că revendicările vizează reintroducerea coeficienţilor de ierarhizare între calificări, astfel încât să nu mai existe inechităţi salariale între anumiţi angajaţi, creşterea salariilor de bază cu 20 la sută şi schimbarea conducerii salinei.

Acesta a mai precizat că cei 55 de mineri din subteran sunt în siguranţă, au primit o masa caldă, iar greva acestora afectează doar activitatea de extracţie a sării, nu şi pe cea de turism, turiştii putând vizita în continuare salina.

În cursul serii este aşteptat la Praid un reprezentant al conducerii Societăţii Naţionale a Sării, pentru a discuta şi a găsi soluţii la problemele ridicate de protestatari.

 

Agerpres

Comentează cu Facebook