Guvernul implementează legea propusă de UDMR: Întreprinderile mijlocii își vor putea plăti, din nou, contribuțiile în județele lor

Guvernul a adoptat o hotărâre prin care, conform legii propuse de UDMR și adoptate de Legislativ, întreprinderile mijlocii își vor putea plăti, din nou, contribuțiile la administrațiile fiscale din județele în care au înregistrate sediile – a atras atenția liderul grupului UDMR din Senat, Cseke Attila.

Deși Executivul a amânat de două ori până acum implementarea Legii nr. 30/2018, propusă de legiuitorii Uniunii, prin HG 884/2018 a dispus, acum, descentralizarea Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF). Prin urmare, reprezentanții întreprinderilor mijlocii nu vor mai fi nevoiți să se deplaseze la direcțiile regionale a acestei instituții pentru a-și plăti contribuțiile fiscale. „Un antreprenor din județul Mureș, spre exemplu, a fost nevoit să parcurgă sute de kilometri până în Brașov, iar un sătmărean sau bihorean până la Cluj pentru a plăti taxele și impozitele”, a arătat senatorul UDMR.
Cseke Attila a adăugat că legiuitorii UDMR au elaborat proiectul legislativ pentru că Guvernul tehnocrat a centralizat, de pe o zi pe alta, organizarea obligațiilor fiscale a întreprinderilor mijlocii din județe în centrele regionale. Statisticile arată, însă, că nivelul de încasare a acestor taxe a scăzut după reorganizare.
Așa cum este cunoscut, Parlamentul a adoptat, în această săptămână, un alt proiect de lege inițiat de UDMR care atribuie, din nou, personalitate juridică direcțiilor financiare din județe.

Comentează cu Facebook