Guvernul prelungește până în 2027 acordul pentru perimetrul de gaze de la Zau de Câmpie concesionat de Romgaz

Guvernul vrea să prelungească până în 2027 acordurile petroliere semnate între Agenția Națională pentru Resurse Minerale (ANRM) și producătorul de gaze controlat de statul român Romgaz pentru un număr de 11 perimetre de exploatare de gaze naturale concesionate de Romgaz, acorduri care urmează să expire anul acesta, respectiv în 2019 și 2020. Potrivit ANRM, prelungirea acestor acorduri va aduce la bugetul de stat o sumă medie anuală de 15,1 milioane lei din redevențele percepute pe veniturile obținute de Romgaz din vânzarea gazelor naturale extrase de pe aceste perimetre în perioada 2019-2023. Este vorba despre perimetrele Alunu (județul Vâlcea), Chirpăr (Sibiu), Tărcești (Harghita), Păingeni (Mureș), Saușa (Mureș), Zau de Câmpie – Saulia (Mureș), Petiș (Sibiu), Roman (Neamț), Săbed (Mureș), Țaga (Cluj) și Retiș (Sibiu).
Romgaz a cerut ANRM prelungirea acordurilor în aprilie anul acesta. Pentru toate acestea, durata maximă admisă este de 30 de ani, ele intrând în vigoare pe 16 decembrie 1997.

Citește mai mult la: https://www.profit.ro/povesti-cu-profit/energie/guvernul-prelungeste-pana-in-2027-acordurile-pentru-11-perimetre-de-gaze-concesionate-de-romgaz-si-asteapta-15-milioane-de-lei-in-plus-anual-la-buget-din-redevente-18181545

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile sunt închise.