Habemus rector, la UMF

Prof. univ. dr Leonard Azamfirei, decanul Facultăţii de Medicină Generală, este noul rector al Universităţii de Medicină şi Farmacie din Tîrgu-Mureş, ales, chiar dacă puţini colegi de-ai săi se aşteptau, încă din primul tur. Prof. univ. dr. Azamfirei a fost votat de 153 de UMF-işti dintr-un total de 276 care şi-au exprimat opţiunea. În procente, potrivit calculelor făcute de către Comisia Electorală, câştigătorul a obţinut aproape 54 % din sufragii.

Contracandidaţii săi au primit 95 de voturi – prof. univ. dr. Klara Brînzaniuc, prorectorul ştiinţific al UMF, şi 28 de voturi – prof. univ. dr. Tiberiu Băţagă, şeful Clinicii de Ortopedie – Traumatologie din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Tîrgu-Mureş. Participarea la urne a fost una extrem de ridicată, 285 de persoane prezentându-se la cabina de vot amenajată în incinta clădirii rectoratului dintr-un total de 416 persoane cu drept de vot, ceea ce înseamnă 68,51 %.

Noul rector trebuie confirmat în funcţie de către ministrul Educaţiei, Cătălin Baba, acelaşi care a sosit sâmbăta trecută pentru o vizită inopinată la UMF şi acelaşi care a solicitat Senatului universităţii amânarea alegerilor. De asemenea, prof. univ. dr. îşi va începe mandatul de patru ani, dacă va fi confirmat în funcţie de către ministru, într-o situaţie tensionată generată de către solicitările, mai ales politice, de înfiinţare a liniei maghiare în cadrul UMF, de altfel una dintre condiţiile puse de UDMR partenerilor democrat-liberali pentru a rămâne la guvernare. De asemenea, marţi, UMF a dat în judecată Ministerul Educaţiei pentru neaprobarea Cartei universitare în timp util şi pentru ingerinţele ministeriale în treburile UMF.

Ligia Voro

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.