fbpx

Harghitenii caută soluții pentru a nu pierde turiștii care nu mai pot vizita Salina Praid: ”Avem mai mult de oferit decât salina”

Aplicația Visit Harghita a întocmit o listă cu obiective turistice și activități de vacanță, ca alternativă la închiderea salinei Praid, obiectiv preferat de cei mai mulți dintre turiștii care veneau în zona respectivă. „Praid și împrejurimile sale au mai mult de oferit decât salina. Dacă trebuie să vă regândiți vacanța din cauza reparațiilor în desfășurare la mină, iată câteva atracții și activități pentru dumneavoastră!”, este descrierea la lista pusă la dispoziție atât în aplicația mobilă Visit Harghita, cât pe site-ul cu același nume, relatează Agerpres.

Pe lista de alternative întocmită pentru turiști se numără ștrandul cu apă sărată din Praid, Canionul de Sare, Casa Fluturilor, Rezervația Naturală „Dealul Sării” sau Centrul Wellness din localitate. De asemenea, turiștii sunt îndemnați să viziteze și obiective turistice sau naturale din împrejurimi, cum ar fi Rezervația Geologică Dealul Melcului din Corund, Muzeul de Aragonit din aceeași localitate, Statuia „Inima lui Isus”, de pe Dealul Gordon sau Parcul Mini Transilvania din Odorheiu Secuiesc. În plus, celor care și-au programat vacanța în zonă li se recomandă și diverse activități de vacanță, precum olărit, prelucrarea iascăi sau prepararea faimosului kürtöskalacs (colac secuiesc).

Din aplicația mobilă și de pe site-ul Visit Harghita se pot obținute mult mai multe informații despre atracțiile zonei, dar și despre restaurante, locuri de cazare sau care sunt activitățiile și obiectivele „family friendly”. Directorul executiv al Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Harghita, Szabó Károly, a precizat, pentru Agerpres, că cei mai mulți dintre cei care vizitau localitatea Praid o făceau pentru salină, care acum este închisă, motiv pentru care Visit Harghita a dorit să le ofere alternative și să diminueze efectele acestei situații. Salina Praid va rămâne închisă până la punerea în siguranță a căii de circulație, după ce o infiltrație cu apă și nămol a afectat, în data de 23 iulie, galeria de acces în baza de tratament.

Citește mai mult la: https://www.profit.ro/povesti-cu-profit/turism/harghitenii-cauta-solutii-pentru-a-nu-pierde-turistii-care-nu-mai-pot-vizita-salina-praid-avem-mai-mult-de-oferit-decat-salina-obiectivul-nu-are-o-data-certa-de-redeschidere-20801027

Comentează cu Facebook
Punctul

FREE
VIEW