Hoții din Odorheiu Secuiesc au fost prinși

masini-politieO grupare infracţională specializată în furturi din garaje, societăţi comerciale sau chiar cimitire a fost destructurată de poliţiştii harghiteni.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Harghita, Gheorghe Filip, a declarat că este vorba de patru tineri din municipiul Odorheiu Secuiesc, cu vârste cuprinse între 23-29 ani, despre care existau indicii de mai mult timp că acţionează în oraş şi în satele din împrejurimi. În cursul zilei de joi (10 aprilie) au fost efectuate mai multe percheziţii domiciliare la cei patru şi la doi apropiaţi ai acestora, în urma acestora fiind descoperite mai multe bunuri provenite din săvârşirea de infracţiuni. Gheorghe Filip a spus că este vorba de scule electrice şi unelte (moto-fierăstraie, moto-cositori, truse de scule, generatoare electrice, maşini de găurit) sustrase din societăţi comerciale şi garaje, precum şi arbuşti ornamentali şi obiecte din cupru şi alamă sustrase din cimitire, dar şi animale furate din diferite gospodării.
În urma cercetărilor efectuate, până la acest moment, s-a stabilit că tinerii au sustras bunurile şi animalele în ultima parte a anului 2013 şi în cursul anului 2014 până în prezent, fiind documentate 19 infracţiuni de furt, cu o valoare totală a prejudiciului de aproximativ 50.000 de lei.
Toate bunurile respective au fost ridicate în vederea stabilirii provenienţei acestora şi restituirii lor către părţile vătămate. Gheorghe Filip a precizat că pentru o parte a bunurilor nu s-au găsit încă proprietarii, ceea ce înseamnă că numărul infracţiunilor este mai mare.
Cei patru au fost reţinuţi şi vor fi prezentaţi instanţei, cu propunere de arestare preventivă.
,,Cercetările sunt continuate în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale a suspecţilor, urmând să fie extinse şi cu privire la alte furturi aflate în lucru cu autori necunoscuţi, dar şi la alţi eventuali participanţi”, a conchis purtătorul de cuvânt al IPJ Harghita.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.