fbpx

Hurezeanu neagă că un zbor urma să aducă muncitorii bolnavi de COVID la Târgu Mureș

Un ziar din Cluj, Gazeta de Cluj, a anunțat pe surse miercuri, 6 mai, că un zbor cu 200 de sezonieri români, suspecți de Covid-19, ar fi trebuit să aterizeze pe aeroportul din Târgu Mureș miercuri, dar cursa s-a anulat și oamenii se vor întoarce cu autocare în România.

András Peti, directorul aeroportului din Târgu Mureș, a confirmat pentru Libertatea că a existat o solicitare pentru un zbor charter care ar fi trebuit să aterizeze la Târgu Mureș reprogramat apoi și ulterior complet anulat.  Ambasadorul României în Germania, Emil Hurezeanu, a negat informația. A spus pentru Libertatea că ar fi vorba, de fapt, de un zbor charter, operat de către firma germană Condor, care ar fi trebuit să repatrieze 107 de români, iar la întoarcere să ducă înapoi în Germania îngrijitoare de bătrâni și menajere. Pentru că nu a primit acordul autorităților române, zborul s-a anulat. 

Hurezeanu a precizat că cei care trebuiau ”repatriați” nu sunt sezonieri suspecți de Covid-19, ci români care sunt în Germania dinainte ca pandemia să înceapă, care și-au pierdut locurile de muncă și nu mai aveau cum să se întoarcă în România.  Nu are nici o legătură cu coronavirusul, oamenii aceștia nu pleacă din Germania bolnavi. Emil Hurezeanu:

”E vorba de un zbor de natură umanitară, care trebuia să aducă cetățeni români în țară, dar nu care au fost la munca de sezon acum, dintre cei veniți de o lună, ci oameni care au rămas fără serviciu, fără locuință, iar ministerul repatriază oameni aflați în situația asta. Când se adună mai mulți, se oferă un avion, autobuze.”


Citeşte întreaga ştire: Emil Hurezeanu, ambasadorul României la Berlin, neagă faptul că un zbor ar urma să aducă muncitorii bolnavi de COVID din Germania în țară

Comentează cu Facebook