Idei pentru Mureș: Cersetorii care nu isi platesc amenzile vor presta munca in folosul comunitatii la Arad

Cersetorii din Arad care nu isi platesc amenzile repetate primite de la autoritati vor fi obligati sa presteze munca in folosul comunitatii, urmand ca Primaria, prin Directia Venituri, sa sesizeze instantele de judecata pentru a dispune inlocuirea amenzii contraventionale cu o astfel de prestatie, direct proportionala cu suma datorata.

Reprezentantii Politiei Locale Arad au anuntat, luni, ca vor actiona, impreuna cu Primaria, “pentru cresterea eficientei amenzilor contraventionale” aplicate cersetorilor.

“Se are in vedere recuperarea debitelor restante provenite din procesele-verbale intocmite de politistii locali persoanelor care nu detin bunuri ce ar putea fi executate silit. In aceste cazuri, Directia Venituri va sesiza instanta de judecata pentru a dispune inlocuirea amenzii contraventionale cu prestarea muncii in folosul comunitatii, direct proportionala cu suma datorata. Intr-o prima etapa, vor fi actionate in instanta persoanele insolvabile care au cumulat mai mult de zece amenzi. (…) O mare parte dintre aceste amenzi au fost aplicate pentru apelarea, in mod repetat, la mila publicului”, anunta Politia Locala Arad.

Conform sursei citate, in ultimii ani, instantelor de judecata li s-a solicitat inlocuirea amenzii contraventionale cu prestarea muncii in folosul comunitatii doar pentru 57 de persoane, majoritatea dintre acestea fiind sanctionate pentru vagabondaj si tulburarea linistii publice, doar in cateva cazuri fiind vorba si de cersetori.

Wall-Street.ro

Comentează cu Facebook