Idei pentru Mureş: Green Spots, „copacii de încărcare” au fost testați la Cluj

Green Spots, o soluție multi-funcțională pentru orașele inteligente, un încărcător solar și o platformă urbană, botezați și “copaci de încărcare”, a fost desemnată câștigătoarea etapei naționale a competiției PowerUp! organizate de EIT InnoEnergy, care a avut loc la București, pe 18 aprilie 2019. Cluj-Napoca este primul oraș din România care a apelat la încărcătoarele stradale Green Spots, în cadrul unui proiect pilot desfășurat împreună cu autoritățile locale și o companie internațională de utilități.

Proiectul Green Spots, încărcătoare solare urbane, a fost lansat, pe 25 octombrie 2018 de către echipa de arhitecți români de la Triptic Studio. Stațiile de încărcare pentru dispozitive mobile ce transformă energia solară în energie electrică sunt produse într-o fabrică din Brăila și reprezintă o soluție pentru dezvoltarea sustenabilă și inteligentă a orașelor.

Încărcătoarele stradale Green Spots la Cluj, un proiect realizat de Primăria Cluj în parteneriat cu UNTOLD și ENGIE. Foto: cluj.com

Energia electrică a stațiilor de încărcare este produsă de panouri fotovoltaice, acestea putând alimenta până la 12 dispozitive simultan. Bateria cu litiu-ion încorporată stochează energie pentru un total de 300 de încărcări, iar stațiile pot fi folosite atât pe timp de zi, cât și noaptea.

Sursa: cluj.info

Comentează cu Facebook