fbpx

Ilva Fest celebrează diversitatea culturală, în Mureş

Festivalul Artelor și al prieteniei are loc în aceste zile în localitatea Lunca Bradului din județul Mureș. Trei zile de muzică folk, jazz, pop-rock şi populară, în care iubitorii de artă şi natură au parte de o atmosferă de neuitat. La corturi, în rulote sau cazaţi în apropiere, oamenii se bucură de artă în toate formele ei şi uită de agitaţia cotidiană.

Cea de-a opta ediţie a festivalului reuneşte anul acesta artişti din genuri muzicale diverse. De la folk, rock şi pop-rock, până la jazz, muzică uşoară şi chiar muzică tradițională din zona Mureșului. „Ilva Fest este festival atipic, după cum auziți, un moment de musical, ceea ce auziţi în spate. E un festival în care cântă artiști de folk, artişti de pop-rock, artiști care cântă un Fusion jazz, cam ce auziţi acolo, artiști cunoscuți„, a spus Dan Helciug, solist al trupei Spitalul de Urgenţă.

Festivalul încurajează diversitatea culturală şi reuneşte toate formele de artă: muzica, poezia, umorul, artele plastice, cântecul și dansul popular. Din cauza pandemiei, anul acesta se desfăşoară în formă restrânsă. Chiar şi aşa, cunoscătorii au revenit, dornici de a simţi din nou atmosfera unică. Experienţa e cu totul altfel pentru cei care stau la cort sau în rulote.
„Actori de la Teatrul Național Andone care aduc un omagiu lui Florian Pittiş, o să fie și Mircea Rusu band. În seara asta, o trupă din Ungaria, deci festivalul este deja internațional”, a mărturisit Mircea Iancu, organizator.

Vezi video pe Observator TV

Comentează cu Facebook
Punctul

FREE
VIEW