Imagini revoltătoare pe râul Mureș. Mesajul unor ecologiști care luptă să reducă poluarea

 

Războiul dus pentru a proteja mediul înconjurător pare uneori greu de câștigat, însă viitorul nostru depinde de cât de mult reducem poluarea.

Este mesajul transmis de câțiva ecologiști care au dat startul unui proiect ce presupune o analiză a râului Mureș.

După trei ani, voluntarii vor afla cât de gravă este problema în județul Mureș, dar vor încerca să vină și cu soluții.

Astfel de imagini revoltătoare sunt surprinse tot mai des de activiştii din Târgu Mureş care au în custodie cea mai mare parte a raului Mureş din judeţ.

Membrii asociaţiei încearcă să stabilească sursele de poluare în cazul râului Mureş şi efectele asupra mediului.

Sos Tibor, responsabil proiect: “Sunt multe grupuri de organisme care trăiesc în apă şi sunt afectate de poluarea apei, de exemplu peşti sau amfibienii care respira prin piele. Mai departe suferă chiar şi prădătorii care nu trăiesc în apă.”

poluare mures

În judeţul Mureş, pe cursul râului există patru arii protejate, iar cei care vor să desfăşoare diverse activităţi în acele zone au nevoie de o serie de avize.

Sos Tibor, responsabil proiect: “Trebuie să primească aviz de la APM, şi APM cere un aviz al custodelui. Sunt cazuri când unele activităţi nu au primit aviz.”

poluare mures

Timp de trei ani, voluntarii, care au primit 6 milioane de lei de la Uniunea Europeană, vor încerca să construiască un tablou care să ilustreze situaţia de pe râul Mureş, dar şi să găsească soluţii pentru a repara greşelile făcute. Toate datele adunate vor fi prezentate şi Ministerului Mediului.

Sursa: Pro Tv

Comentează cu Facebook