În 2017, Sighișoara Blues Festival vine cu o nouă identitate

În 2017, Sighișoara Blues Festival vine cu o nouă identitate vizuală, noul site cu arhivă și înregistrările audio ale edițiilor precedente, ce poate fi accesat de pe telefonul mobil și o comunicare deschisă în Facebook unde îi va ține la curent pe cei interesați de eveniment, cu informații „din culise”.
În seara de 31 martie va concerta STEVEN DE BRUYN & THE RHYTHM JUNKS (BELGIA) MISSISSIPPI HEAT (USA); în seara de 1 aprilie 2017 ALVIN YOUNGBLOOD HART (USA) DANIELLE NICOLE BAND (USA).
Concertele încep la 19.30 vineri și sâmbătă, durează 80 de minute. Prețul biletelor este de 100 de lei în prima seară și 120 de lei în a doua seară, iar achiziția lor se poate face în mai multe feluri.

După 12 ani…

…festivalul numără peste 72.000 de vizite pe site, peste 6.000 de oameni prezenți în public, peste 50 de artiști, 200 de ore de muzică bună live, peste 4.200 de video-uri pe Youtube și peste 7.600 de articole online despre Sighișoara Blues.
Sighișoara Blues Festival este prima manifestare culturală de prestigiu de acest gen din țară. Acesta aduce pe scena românească artiști internaționali cu scopul de a promova blues-ul, gen muzical apreciat de un public tot mai numeros în ultimii ani și care a legat la Sighișoara continente prin muzică „senzațională”.
Festivalul internațional de blues „SIGHIȘOARA BLUES FESTIVAL” s-a „născut” în primăvara lui 2005.
Este organizat anual în ultimul weekend al lunii martie, pe parcursul a două zile consecutive, cu două concerte pe seară. Concertele se desfășoară în Sala de spectacole „Mihai Eminescu”, Sighișoara, sală cu o capacitate de 500 locuri și o acustică foarte bună. Evenimentul este organizat de asociația culturală SIGHIȘOARA BLUES HOSPITAL. Sighișoara Blues Festival este singurul eveniment de prestigiu de acest gen din țară. El își propune promovarea Blues-ului, gen musical care, deși este sărac reprezentat pe scena națională, se adresează unui public tot mai numeros în ultima vreme.
După un deceniu, festivalul s-a extins cu ateliere oferite de artiști, reprezentații ad-hoc în Cetatea medievală de la Sighișoara sau duete istorice în jamm-sessionuri.

Cristina Vancea

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.