În decurs de două săptămâni, un polițist a refuzat pentru a 3-a oară mita oferită de conducători auto contravenienți

Ofițerii de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) — Serviciul Județean Anticorupție (S.J.A.) Mureș, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureș au prins în flagrant 3 persoane care au oferit, cu titlu de mită, suma de 50 lire sterline unui agent de poliție din cadrul I.P.J. Mureș — Poliția mun. Târgu Mureș — Biroul Rutier, pentru a le restitui un certificat de înmatriculare reținut cu ocazia unui control efectuat în trafic.

În fapt, la data 17.02.2017, lucrătorii S.J.A. Mureș au fost sesizați telefonic cu privire la faptul că G.J., R.G. și G.E. i-au oferit unui agent de poliție, aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu, sume de bani pentru a nu-și îndeplini atribuțiile de serviciu, în sensul de a-i restitui unui șofer certificatul de înmatriculare reținut ca urmare a încălcării legislației rutiere.

În aceeași zi, ofițerii S.J.A. Mureș sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureș au organizat acțiunea de prindere în flagrant, cei trei fiind surprinși în timp ce ofereau agentului de poliție suma de 50 lire sterline, în scopul precizat.

După audierile efectuate de procuror, a fost luată măsura reținerii pentru 24 ore, față de G.J., sub aspectul comiterii infracțiunii de dare de mită și față de G.E., sub aspectul comiterii infracțiunii de complicitate la dare de mită. Ulterior, Tribunalul Mureș a admis propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Mureș și a dispus măsura preventivă a arestului preventiv pe o durată de 30 de zile față de cei doi inculpați.

R.G. este cercetat, în stare de libertate, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de complicitate la dare de mită.

Menționăm faptul că este pentru a 3-a oară în decurs de 2 săptămâni când agentul de poliție respinge mita oferită de conducători auto contravenienți și sesizează faptele de corupție.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.