În drum spre succes: trupa TesoOK din Reghin

 

Miercuri, 21 martie, începând cu ora 21:00, va avea loc, la Casa Municipală de Cultură „Dr. Eugen Nicoară” din Reghin concertul-recompensă al Trupei TesoOk din Reghin. Recompensa lor vine de la Școala Rock „Rocksuli” din Tîrgu Mureș, o entitate de educație muzicală, specializată pe ramură rock, al căror membri sunt.

Toți membrii trupei sunt din Reghin și sunt elevi ai școlilor din Reghin. Este vorba despre Borbély Bartis Zsuzsa – voce, Nagy Endre Dániel – chitară, Nagy Flórián Attila – chitară bass, Barabás Dániel – clape, Borbély Bartis Ferdinánd – tobe. Coordonatorul muzical al trupei este prof. György Imola.

Tinerii adolescenți sunt înrăiți fani ai rock-ului, dar abordează orice gen muzical, de la cântece religioase până la hard rock, orice variantă. La acest eveniment vor prezenta atât coveruri, cât și trei piese proprii, textierul fiind Nagy Flórián Attila, iar compozitorul Nagy Endre Dániel. Din repertoriul lor de scenă fac parte prelucrări ale formațiilor Bon Jovi, Republic și Edda.

 

Tinerii cântă și într-o altă formulă, trupa numindu-se KentauRock, unde solistul vocal este Jánosi Tamás. Împreună cu el, lucrează în prezent la primul material discografic și așteaptă cu nerăbdare primul lor videoclip. Trupa a apărut deja pe multe scene din țară. Anul trecut a fost invitată la un festival în Ungaria, unde a fost foarte apreciată.

„Îmi doresc ca prin intermediul preocupării mele să cunosc cât mai multă lume. Mi-aș dori să devin cel mai bun chitarist din România. Evenimentul ce va avea loc înseamnă mult pentru mine, am ocazia să cânt acasă, în orașul meu natal, cu cele două trupe din care fac parte, în plus voi avea onoarea să cânt pe scenă cu profesorul meu de chitară, György Zsolt”, spune Nagy Endre Dániel.

„Pe mine muzica m-a „furat” de aproximativ doi ani și jumătate. În prima noastră trupă era nevoie de un basist și fratele meu a tot insistat să intru și eu în trupă. Nu regret. Visul meu este să devin un basist profesionist, să fiu cunoscut și apreciat de cât mai mulți oameni, trupa să ajungă una de succes. Să mergem în turnee de promovare, să avem albumul nostru”, completează Nagy Flórián Attila.

Invitații mai mari la acest eveniment vor fi Szabó Előd, Vizi, György Imola și György Zsolt (Polifon) și Jánosi Tamás (KentauRock).

La concert sunt așteptați toți reghinenii și nu numai, intrarea fiind liberă!

 

Imola Grama

 

 

 

 

 

 

Comentează cu Facebook