În județ: 728 confirmate-644 vindecate-67 decese=17 active, până azi

Până astăzi, 26 iunie, în județul Mureș au fost confirmate 728 cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus).    

VINDECATE

De asemenea, până la această dată, 644 persoane au fost declarate vindecate și externate.

IZOLARE

Potrivit datelor furnizate de Direcția de Sănătate Publică Mureș, la această dată, 1.737 persoane se află în autoizolare la domiciliu, sub monitorizarea autorităților.

CARANTINA

În spațiile de carantină din județul Mureș sunt 44 persoane.

SUSPECTI

Un număr de 47 de persoane sunt internate cu suspiciune de infecție cu virusul Covid-19, potrivit datelor DSP Mureș.

DECESE

Până acum, 67 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat în spitalele din județul Mureș.

HOTĂRÂREA nr.31

Premierul României, Ludovic Orban, a convocat luni, 22 iunie, Comitetul Național pentru Situații de Urgență care a adoptat hotărârea nr. 31 prin care a fost actualizată lista statelor exceptate de la aplicarea măsurilor de carantină/izolare (zonă verde). Excepția se aplică persoanelor asimptomatice care sosesc în România din statele aflate pe listă.

Astfel, au fost adăugate încă cinci (5) state: Finlanda, Italia, Estonia, Irlanda și teritoriul european al Franței (Franța metropolitană).

Zborurile către și dinspre țările care fac obiectul excepției de la carantinare/izolare vor putea fi reluate de pe toate aeroporturile din România. Lista actualizată intră în vigoare la data 23.06.2020 și poate fi consultată pe site-ul www.cnscbt.ro. În evaluarea statelor propuse de INSP pentru zona verde, s-a ținut cont de criteriul mediei numărului de cazuri noi înregistrate în ultimele 14 zile, respectiv mai puțin de cinci (5) cazuri la 1 milion de locuitori.

Cancelaria Prefectului

Comentează cu Facebook