În județul Mureș numărul angajatorilor activi a scăzut cu 20

La întâlnirea de ieri, cu reprezentanții instituțiilor mureșene din subordinea Ministerului Muncii și Protecției Sociale au participat Mara Togănel, prefect, Eva Man, inspector șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Mureș, Gheorghe Ștef, director executiv al Agenției Județene de Ocupare a Forței de Muncă (AJOFM) Mureș, Cristian Răduț, director executiv al Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială (AJPIS) Mureș și Stelian Stoica, director executiv adjunct al Casei Județene de Pensii (CJP) Mureș.

Cifrele prezentate în cadrul discuțiilor arată faptul că în județul Mureș nu există întârzieri la plata sumelor pentru șomajul tehnic. AJOFM Mureș a efectuat 95% din plățile pentru luna aprilie, adică pentru 3.795 de firme cu un total de 28.564 de angajați. De asemenea, AJPIS Mureș a efectuat plăți pentru 2.367 de dosare depuse pentru luna martie și aproape 3000 de dosare în aprilie (plată în proporție de 95%).

În județul Mureș nu a fost înregistrată o scădere drastică a numărului de angajatori activi. Dacă la data de 15 martie, în județul Mureș existau 15.042 de angajatori activi, ieri, 20 mai numărul acestora este de 15.020.

În ceea ce privește contractele de muncă suspendate, la data de 15 martie existau 6.246 la nivelul județului Mureș. În 20 mai, numărul total al contractelor suspendate (atât din motive care țin de pandemia Covid-19, cât și din alte motive) a ajuns la 21.725.


Comentează cu Facebook