În jur de 150 de persoane au participat la tururile ghidate de arhitectură Art Nouveau de la Tîrgu Mureş

În jur de 150 de persoane au participat la tururile ghidate de arhitectură Art Nouveau de la Tîrgu Mureş, organizate de Institutul Naţional al Patrimoniului, la sfârşitul acestei săptămâni, care au inclus Palatul Administrativ şi Palatul Culturii, cele mai reprezentative clădiri ale municipiului.
“Am avut în total 145 de persoane care au participat la tururile ghidate Art Nouveau de la Târgu Mureş. Cel mai mic participant a avut trei luni. Ziua Mondială Art Nouveau (ZAN) se organizează de 6 ani în Europa, iar la Târgu Mureş turul este organizat pentru al doilea an consecutiv. În România, Institutul Naţional al Patrimoniului (INP) a organizat 14 tururi ghidate gratuite de arhitectură Art Nouveau în Constanţa, Târgu Mureş şi Timişoara, iar acestea au inclus şi Tururile ‘Secession’ din Târgu Mureş. Acestea a fost organizate împreună cu Muzeul Judeţean Mureş, cu sprijinul ghizilor Oniga Erika, dr. Kálmán Attila şi Lukacs Katalin, şi de Consiliul Judeţean Mureş”, a declarat, luni, pentru AGERPRES, Sanda Viţelar, organizator din partea Consiliului Judeţean Mureş.
În cadrul turului au fost prezentate clădiri emblematice din centrul oraşului, precum Palatul Culturii şi Palatul Administrativ, Palatul Pensiilor, clădirea Camerei de Comerţ şi Industrie, Casa Feigenbaum, Vila Radó, Colegiul Reformat, opere ale arhitecţilor Dezső Jakab, Marcell Komor, Radó Sándor, Várady Árpád, arhitecţi reprezentativi pentru curentul Secession.

 

AGERPRES

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile sunt închise.