În lupta pentru Autostrada Tîrgu Mureș – Iași s-a câștigat prima bătălie

 

După ce un grup de iniţiativă din societatea civilă a organizat un eveniment de amploare în luna septembrie pentru a atrage atenția autorităţilor centrale cu privire la importanţa realizării autostrăzii Iaşi – Târgu Mureş, dar și după ce s-a inițiat un proiect de lege privind învestirea Guvernului cu construcţia obiectivului de investiţii „Autostrada Ungheni – Iaşi -Târgu Mureş”, iată că apar primele afecte.

Proiectul de lege privind demararea lucrărilor pentru Autostrada Târgu Mureş-Iaşi-Ungheni a fost avizat pozitiv de Comisia pentru buget şi finanţe din cadrul Senatului României, a anunțat deputatul PMP, Constantin Codreanu.

Potrivit proiectului, autostrada Târgu Mureş – Iaşi – Ungheni, numită şi „Autostrada Unirii” va avea o lungime de 320 de kilometri și va cuprinde trei tronsoane: Târgu Mureş – Ditrău, Ditrâu – Târgu Neamţ și Târgu Neamţ – Ungheni. Viteza medie de deplasare pe traseu va fi de 100 kilometri la oră, diminuând cu circa 40% traficul prin zonă în orele de vârf.

Costurile de realizare a autostrăzii sunt estimate la peste 4 miliarde de euro, fiind, de altfel, cea mai scumpă autostradă din România.

 

Cristina Vancea, sursa timpulmd.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.