În sfârșit, Ludușul are proiect pentru o creșă nouă

 

Cartierul Independenței

 

În orașul Luduș funcționează o singură creșă de copii cu o capacitate de 18 locuri și, în consecință, locurile care se eliberează sunt ocupate după o aprigă concurență. Se știe de multă vreme că este nevoie de o nouă capacitate și tot de mult timp administrația locală dorește să rezolve această problemă spinoasă.
Până în prezent proiectele au eșuat din variate motive spre nemulțumirea, în primul rând al tinerilor părinți, dar și a administrației locale.

Un proiect mult așteptat

De curând, la 26 iunie 2018, Consiliul Local a aprobat un proiect de hotărâre inițiat de primarul Cristian Moldovan având la origine un referat întocmit de Anca Năsăudean, șefa Serviciului „Investiții, Achiziții, Domeniu Public” din cadrul primăriei orașului Luduș. Proiectul se referă la aprobarea studiului de fezabilitate pentru „Construcția și echiparea infrastructurii pentru educația timpurie (creșă)”, precum și indicatorii tehnico-economici reprezentând valoarea estimativă a investiției.

Noua creșă va fi amplasată…

.. pe strada Independenței, nr. 7, și va beneficia de un teren de 3.000 mp. Pe această arie, clădirea va avea o suprafață construită de 1.130 de mp, suprafața desfășurată de 1.387 mp, alei de acces (319 mp), suprafață de joacă (149 mp) și spații verzi (1.403 mp). Creșa va avea o capacitate de 41 copii care vor fi îngrijiți de 25 angajați. Valoarea totală a investiției (cu TVA) ajunge la 6.014.599 lei, din care C+M (inclusiv TVA) este de 4.287.724 lei. Se estimează că durata de execuție a lucrării este de 12 luni. Sursa de finanțare a investiției se asigură din fonduri externe nerambursabile, fonduri de la bugetul de stat și bugetul local. Pentru finanțare, proiectul va fi depus prin Programul Operațional Regional 2014-2020.
Ioan A. Borgovan

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile sunt închise.